بوستر پمپ – طراحی و ساخت بوسترپمپ آتش نشانی

(1 customer review)

بوستر پمپ سیستمی است که انرژی سیالی که وارد آن می شود را به مقدار دلخواه افزایش می دهد. در نتیجه سیال با فشاری بیش از آنچه قبل از ورود به این سیستم داشته است، طبق تنظیم معینی از ولوهایی که برای تخلیه تعبیه شده اند به بیرون پرتاب میشود.

از بوستر پمپ برای آبرسانی مجتمعهای مسکونی و همچنین اطفاء حریق در سیستمهای آتش‌نشانی در طبقات بالا استفاده می شود. قیمت بوستر پمپ آبرسانی وابسته به نوع استفاده اعم از اطفاء حریق در آتش‌نشانی و یا آبرسانی، نوع طراحی و کیفیت پمپ ها می باشد.

بوستر پمپ چیست؟

بوستر پمپ به مجموعه ای از دو یا چند پمپ که بصورت موازی به یکدیگر متصل شده، تا بتوانند دبی و هد مورد نیاز را با کمترین انرژی و بیشترین راندمان تامین کنند، گفته می شود.

قیمت بوستر پمپ

از دیر باز تامین فشار کاملا ثابت آب با تغییرات مقدار مصرف آن یکی از مهمترین اهداف طراحان و تولید کنندگان بوستر پمپ بوده است. وظیفه پمپهای تنظیم فشار ثابت نگه داشتن فشار لازم برای تامین شبکه مصرف با توجه به الگوی متغیر مصرف می باشد. برای همین وقتی که در شبکه مصرفی وجود ندارد فشار نیز تغییر نمی کند و در نتیجه سیستم خاموش است. اما به محض ایجاد افت فشار در شبکه، برای جبران افت فشار ایجاد شده پمپ‌های بوستر یکی یکی وارد مدار می شوند.

بوستر پمپ‌های آبرسانی بر اساس دو مولفه اصلی حداکثر مصرف آب و حداقل فشار طراحی می شوند. نوسانات ساعتی مصرف آب (یا همان الگوی مصرف) نیز از عوامل موثر در تعیین مشخصات آن می باشد.

بوستر پمپ چیست؟

در انتها به طور خلاصه می توان گفت بوستر پمپ‌ها به منظور حفظ فشار آب در مناطق کم فشار، ساختمانهای بلند و مکانهایی که فشار آب در آن متغیر است، طراحی شده اند.

انواع روشهای تنظیم فشار آب

فشار در سیستم آبرسانی ساختمان باید به اندازه ای باشد که آب را با فشار لازم و مورد تایید به بالاترین نقطه مورد نیاز برساند. این فشار در سیستم توزیع آب ساختمان می تواند به یکی از روشهای زیر تامین گردد:

  • با فشار آب شهر
  • استفاده از مخزن ثقلی مستقر شده در ارتفاع
  • استفاده از مخزن تحت فشار
  • بوستر پمپ

آب منبع با ارزش طبیعت است. بوستر پمپ‌ های هوشمند مقدار واقعی آب مورد نیاز برای ساختمان ها را تامین می نمایند تا مصرف کننده همیشه و در تمام اوقات شبانه روز بتواند آب مورد نیاز خود را با فشار کاملا ثابت در اختیار داشته باشد.

کاربردهای بوستر پمپ

یکی از مشکلات رایج که در سیستم لوله کشی ساختمان ها و آبرسانی شهری وجود دارد بحث تنظیم کردن فشار آب داخل لوله‌ها است. امروزه با توجه به فشار آب موجود در شبکه آبرسانی شهری در برخی شهرها و مناطق برای تأمین آب مصرفی در ساختمانهای مسکونی یا اداری از تجهیزات خاصی استفاده می شود که به مجموع این تجهیزات بوسترپمپ گفته می شود. کاربرد اصلی آنها در سیستمهایی است که جریان آب ناپایدار و متغیر بوده و موجب نارضایتی مصرف کنندگان شده است.

وقتی تقاضای آب کم است بوستر پمپ به صورت آماده به کار باقی می ماند و در صورت افزایش مصرف فعال شده و فشار لازم جهت تامین آب مورد نیاز را افزایش می دهد. به عبارت دیگر در زمان حداقل مصرف تأمین آب مصرفی توسط بخشی از ظرفیت پمپ، و در زمان حداکثر مصرف برای تأمین آب مصرفی از کل ظرفیت سیستم بوستر پمپ‌های آبرسانی استفاده می شود.

از بوستر پمپ‌ها می توان در شبکه‌های آب شهری، مصارف درون ساختمان ها و برجهای مرتفع، ایستگاه‌های آتش‌نشانی، آبیاری فضای سبز در شهرها و ساختمان ها، تامین فشار آب برای مراکز اداری، مراکز تجاری، واحدهای صنعتی، بیمارستان ها و فرودگاه‌ها استفاده نمود.

بوستر پمپ آبرسانی

با توجه به این امر که میزان مصرف آب همواره متغیر می باشد و مقدار معینی ندارد. در سیستمهای پمپاژ ثابت که چند پمپ مکررا مقدار مشخصی آب به درون لوله‌ها بمپاژ می کنند با توجه به نوسان مصرف آب فشارهای متفاوتی به لوله‌ها وارد می شود. همین موضوع باعث بروز مشکلات متعددی در سیستم آبرسانی می گردد. فقط توجه فرمائید که یک نوع پمپ به نام پمپ اسلاری وجود دارد که کاربرد آن با این محصول متفاوت است.

بطور مثال با افزایش فشار آب که نتیجه فعالیت چند الکتروپمپ بصورت همزمان می­باشد فشار آب در داخل لوله‌ها افزایش می یابد که منجر به ایجاد سر و صدا و لرزش در سیستم لوله کشی شده و نهایتا به لوله‌ها آسیب می رساند. بالعکس زمانی که چند الکتروپمپ بصورت همزمان کار نمی کنند افت فشار اتفاق می افتد و آب در نقاط مختلف ساختمان قطع می شود. در نتیجه بمنظور کنترل فشار در شبکه آبرسانی و پمپاژ از بوسترپمپ استفاده می شود.

شرکت ناب ملل بعنوان یکی از بزرگترین تامین کنندگان انواع بوستر پمپ از تمامی برندها اعم از لوارا، ابارا، گراندفوس، ویلو، کالپدا، داب، لئو، پنتاکس، کی اس بی میباشد. همچنین بوسترپمپ‌های ایرانی همچون پمپیران، اسپیکو و… نیز قابل ارائه میباشد.

بوستر پمپ آتش‌نشانی

قیمت بوستر پمپ

قیمت بوستر پمپ بر اساس عوامل مختلفی تعیین می شود، از جمله:

  • نوع: بوستر پمپ ها در انواع مختلفی تولید می شوند، از جمله بوستر پمپ آبرسانی، آتش‌نشانی، خانگی و صنعتی. هر کدام از مدلهای ذکر شده دارای مشخصات فنی و ویژگیهای خاص خود است که بر قیمت آن تأثیر می گذارد.
  • ظرفیت: ظرفیت بوستر پمپ به میزان آبدهی آن اشاره دارد. ظرفیت این سیستمهای تقویت کننده فشار باید متناسب با نیاز مصرفی آب در ساختمان باشد. هرچه ظرفیت بیشتر باشد، قیمت آن نیز بالاتر خواهد بود.
  • فشار: فشار بوسترپمپ به میزان فشار آب خروجی از آن اشاره دارد. فشار باید متناسب با ارتفاع ساختمان و میزان مصرف آب باشد. هرچه فشار بیشتر باشد، قیمت نهایی دستگاه نیز بالاتر خواهد بود.
  • برند: برند بوستر پمپ نیز بر قیمت آن تأثیر می گذارد. برندهای معتبر معمولاً قیمت بالاتری نسبت به برندهای ناشناخته دارند.
  • کیفیت قطعات: کیفیت قطعات بوستر پمپ نیز بر قیمت آن تأثیر می گذارد. قطعات با کیفیت معمولاً قیمت بالاتری نسبت به قطعات بی کیفیت دارند.

علاوه بر عوامل ذکر شده، عوامل دیگری نیز مانند هزینه های حمل و نقل، مالیات و سود فروشنده نیز می توانند بر قیمت بوستر پمپ تأثیر بگذارند. برای اطلاع از قیمت دقیق بوستر پمپ آب، می توانید با کارشناسان با تجربه شرکت ناب ملل تماس گرفته و مشورت کنید.

مزایای بوستر پمپ

انتخاب سیستم تامین فشار مناسب برای شبکه آبرسانی و آتش‌نشانی ساختمان در فرآیند طراحی تاسیسات مکانیکی یک پروژه، مانند تاسیسات شبکه آبرسانی، فاضلاب و سیستم سرمایش و گرمایش بعنوان یکی از مهمترین و پیچیده ترین بخش ها مطرح است. این سیستم بعلت درجه اهمیت باید به لحاظ فنی و اقتصادی بهترین شرایط را داشته باشد.

بوستر پمپ به علت تامین فشار ثابت و یکنواخت توام با کاهش هزینه استهلاک و تعمیر و نگهداری بعنوان بهترین گزینه در این مورد مطرح است. به طور کلی مزایای استفاده از بوستر پمپ در شبکه آبرسانی موارد زیر است:

  • قابلیت حمل و نصب آسان
  • قابلیت تعمیر در حین کار
  • استفاده از سیستمهای مختلف هوشمند و محافظت الکترونیک
  • صرفه جویی در مصرف برق
  • کاهش استهلاک پمپ
  • حذف شوکهای هیدرولیکی مانند ضربه قوچ
  • طول عمر بالا

انواع بوستر پمپ

بوستر پمپ‌ها با توجه به نیاز ساختمان و صرف نظر از نوع کاربری، فشار کار، تعداد پمپ ها و…در دو نوع دور ثابت و دور متغیر طراحی و ساخته می شوند. تابلوی کنترل و تجهیزات کنترل فشار، اصلی ترین قسمت بوستر پمپ‌ می باشد. این سیستمها براساس نحوه کنترل فشار به دو دسته زیر تقسیم می شوند.

بوستر پمپ دور ثابت

عملکرد بوسترپمپ دور ثابت توسط تابلوی کنترل و فرمان دور ثابت، مخزن دیافراگمی و پرشر سوئیچهای حداقل و حداکثر فشار، کنترل می شود. در این بوستر پمپ ها از چند مخزن دیافراگمی (مخزن تحت فشار) با ظرفیتهای مشخص استفاده می شود.

بهترین و مناسب ترین ظرفیت مفید مخازن دیافراگمی برای 15 بار روشن و خاموش شدن هر یک از الکتروپمپ ها، از حاصل تقسیم ظرفیت یک پمپ بر حسب لیتر در دقیقه به تعداد پمپهای بوستر پمپ بدست می آید. معمولا راندمان مخزن دیافراگمی 33 درصد است لذا حجم اسمی مخزن دیافراگمی 3 برابر حجم واقعی آن خواهد بود.

بوستر پمپ‌های دور ثابت در حالتهای مختلف تک پمپ، دو یا چند پمپ با جوکی پمپ (الکتروپمپ پیشرو) یا بدون جوکی پمپ ساخته می شوند. از نقطه نظر ولتاژ برق مصرفی به صورت تک فاز دور ثابت 220 ولت و سه فاز 380 ولت و یا ترکیبی از این دو طراحی می شوند.

بوستر پمپ دور متغیر

محرک پمپ‌های مورد استفاده در بوسترپمپ‌ها در حالت معمول الکتروموتورهایی با دور ثابت هستند (1450 یا 2900 دور بر دقیقه). به منظور سازگاری بیشتر کارکرد این تجهیزات با الگوی مصرف آب، سیستم‌های محرک پمپ‌ها یا همان الکتروموتورها را دور متغیر می‌کنیم.

برای دور متغیر کردن بوستر پمپ به دو قطعه اصلی نیازمندیم:

  1. سنسور فشار یا پرشر ترنسمیتر
  2. درایو AC یا در اصطلاح بازار اینور

برای درک بهتر نحوه عملکرد بوستر پمپ دور متغیر، سناریو زیر را در نظر بگیرید.

به محض اینکه مصرف‌کننده‌ها (که می‌توانند افراد ساکن در یک ساختمان، باز شدن شیرهای آبیاری فضای سبز، شیرهای آبرسانی به اسکله‌ها و… باشند) شروع به مصرف آب می‌کنند، فشار سیستم دچار افت می‌شود. سنسور فشار این افت فشار را دریافت کرده و از طریق سیگنال الکتریکی، این افت فشار را به تابلو فرمان اطلاع می‌دهد. لازم به ذکر است در داخل تابلو فرمان و در قسمت برد الکترونیکی آن و یا درون اینورتر، حداقل فشار مورد نیاز تعریف شده است.

در صورتی که فشار سیستم به زیر حداقل فشار مطلوب برسد، در داخل برد تابلو فرمان و یا اینورتر براساس قوانین تشابه پمپ‌ها، محاسبات ریاضی انجام می‌شود تا فرکانس الکتروموتورها و در نتیجه دور پمپ‌ها به اندازه‌ای تغییر پیدا کند تا میزان فشار خروجی بوسترپمپ با حداقل فشار مطلوب برابر شود.

به عبارت دیگر، سیستم کنترلی تابلو برق یا اینورتر که مجهز به سیستم الکترونیکی است، با توجه به میزان مصرف آب، دور الکتروموتور را به گونه‌ای تنظیم می‌کند که بین کارکرد بوستر پمپ با مقدار مصرف آب هماهنگی به وجود آورد. اگر مصرف کم شود، دور الکتروموتور نیز به نسبت آن کم می‌شود و اگر مصرف زیاد شود، دور موتور نیز افزایش پیدا می‌کند. با توجه به شکل زیر که نشان دهنده منحنی مصرف سیستم و منحنی عملکرد یک پمپ در دورهای مختلف است، در واقع با کم و زیاد شدن دور الکتروموتور؛ فشار و آبدهی در خروجی (کلکتور دَهِش) کم و زیاد می‌شود

منحنی مصرف سیستم و منحنی عملکرد یک پمپ در دورهای مختلف

در شروع مصرف و با افت فشار الکتروموتور پمپ اول از طریق تابلو فرمان به صورت دور متغیر شروع به کار می‌کند. با افزایش مصرف، اگر این الکتروپمپ به تنهایی قادر به تامین نیاز آب مصرفی نباشد، الکتروپمپ‌های بعدی به همین ترتیب وارد مدار می‌شوند.

بوستر پمپ دور متغیر

در بوستر پمپ‌های دور متغیر با تغییر فرکانس الکتروموتور از طریق اینورتر، دور آن تغیر می‌کند و با تغییر دور الکتروموتور، منحنی هد و دبی پمپ نیز به تبع آن دچار تغییر می‌شود و با دورهای مختلف در یک فشار ثابت، می‌توان دبی‌های مختلفی در خروجی پمپ داشته باشم.

با توجه به شکل زیر نکته‌ جالبی که در جابه‌جا کردن نقطه عملکرد پمپ به کمک تغییر دور الکتروموتور وجود دارد این است که در این حالت علاوه بر ثابت ماندن راندمان پمپ، توان مصرفی نیز کاهش پیدا می‌کند.

جابه‌جا کردن نقطه‌ی عملکرد پمپ به کمک تغییر دور الکتروموتور

با توجه به میزان دبی مورد نیاز سیستم و نوع کاربری بوسترپمپ و با در نظر گرفتن هزینه‌های طراحی و ساخت، می‌توان بوستر پمپ‌ها را با روش‌های مختلفی بصورت دور متغیر تولید کرد.

انواع بوستر پمپ دور متغیر

به دو روش میتوان بوستر پمپ دور متغیر ساخت:

  • سیستم دور متغیر با تعویض نوبتی پمپ‌ها
  • سیستم دور متغیر واقعی

این دو سیستم دور متغیر که توسط شرکت‌های معتبر پمپ‌سازی دنیا نظیر پنتاکس، لووارا و گراندفوس نیز استفاده می‌شوند و کاربرد بیشتری هم دارند در ادامه توضیح می‌دهیم:

سیستم دور متغیر با تعویض نوبتی پمپ‌ها

این سیستم یکی از پرکاربردترین روش‌ها برای ساخت بوستر پمپ‌های دور متغیر است که علاوه بر باصرفه بودن آن از نظر کاهش قیمت، در اکثر موارد پاسخگوی نیاز مشتریان عزیز می‌باشد. در این سیستم، پمپ‌ها کاملا یکسان و مشابه هستند و تنها از یک دستگاه اینورتر در تابلو برق بوسترپمپ به منظور دور متغیر کردن یکی از پمپ‌ها استفاده می‌شود.

فرض کنید یک بوستر پمپ سه خط (سه پمپه) آبرسانی داریم. با شروع مصرف و نیاز به دبی، یکی از پمپها به صورت دور متغیر وارد مدار می‌شود. در صورتی که مصرف افزایش پیدا کند، سیستم به دبی بیشتری نیاز دارد، در نتیجه دور الکتروموتور نیز به همان نسبت افزایش می‌یابد. با بیشتر شدن میزان مصرف آب، باز هم به دبی بیشتری نیاز داریم که اگر این دبی از حداکثر آبدهی این پمپ در حداکثر فرکانس تنظیمی الکتروموتور آن بیشتر شود، دیگر این پمپ به تنهایی نمی‌تواند نیاز سیستم را تامین کند و پمپ دوم بصورت دور ثابت وارد مدار شده و پمپ دور متغیر اولی دور خود را کمتر می‌کند به گونه‌ای که فشار در خروجی بوسترپمپ ثابت بماند.

پس تا اینجا پمپ اول را داریم که با دور متغیر و دور کم و پمپ دوم که با دور ثابت و حداکثر توان در حال کار کردن است.

با افزایش مصرف و نیاز به دبی بیشتر، دوباره این پمپ دور متغیر است که دبی خود را افزایش می‌دهد تا فشار را ثابت نگه دارد. اگر دبی مصرفی بیش از ظرفیت حداکثری این دو پمپ شود، پمپ سوم نیز بصورت دور ثابت و با تمام توان وارد مدار می‌شود و باز این پمپ دور متغیر اولی است که مجددا دور خود را پایین آورده تا فشار ثابت بماند. (اگر بوستر پمپ با پمپ‌های بیشتری ساخته شده باشد، این سیکل به همین شکل ادامه پیدا می‌کند).

با کم شدن مصرف، پمپ دور متغیر، دور الکتروموتور خود را کم می‌کند تا جایی که به حداقل فرکانس تنظیمی خود برسد. در این حالت یکی از پمپ‌های با دور ثابت از مدار خارج می‌شود؛ و به همین ترتیب با ادامه‌ی کاهش مصرف و نیاز به دبی کمتر پمپ دور ثابت بعدی از مدار خارج می‌شود و با صفر شدن مصرف آب، این پمپ دور متغیر است که نهایتا از مدار خارج می‌شود.

در این سیستم که مجهز به سیستم تعویض نوبتی پمپ‌ها است کلیه پمپ‌‌ها امکان کارکرد دور متغیر را دارند و هر بار یکی از پمپ‌ها بعنوان پمپ دور متغیر در مدار بوستر پمپ ایفای نقش می‌کند.

سیستم دور متغیر واقعی

این سیستم بیشتر در مواردی که الکتروپمپ‌ها بزرگ هستند و دبی مصرفی بسیار بالایی نیاز باشد استفاده می‌شود. در این سیستم برای هریک از الکتروپمپ‌ها به تنهایی، یک اینورتر در تابلو فرمان در نظر گرفته می‌شود و همه‌ی پمپ‌ها بصورت دور متغیر کار می‌کنند.

بخاطر اینکه برای هر الکتروپمپ از یک اینورتر استفاده می‌شود، به دلیل هزینه‌ی اینورترها، قیمت بوستر پمپ افزایش پیدا می‌کند لذا جز در موارد خاص توصیه نمی‌شود.

کارکرد این سیستم به این صورت است که با شروع مصرف یکی از پمپ‌ها بصورت دور متغیر وارد مدار می‌شود. با افزایش مصرف در صورتی که دبی این پمپ به تنهایی کافی نباشد، پمپ دوم نیز بصورت دور متغیر وارد مدار می‌شود و برای ثابت ماندن فشار، هر دو پمپ با فرکانس یکسان کار می‌کنند. با بیشتر شدن مصرف فرکانس این دو پمپ نیز بالا می‌رود تا جایی به حداکثر فرکانس تنظیمی خود برسند. پمپ‌های بعدی نیز در صورت نیاز به همین ترتیب وارد مدار بوستر پمپ می‌شوند.

با کاهش مصرف نیز دور الکتروپمپ‌ها کاهش پیدا می‌کند و پمپ‌ها از مدار خارج می‌شوند. لازم به ذکر است که در این سیستم نیز می‌توان از عملکرد تعویض نوبتی برای اینکه به یک اندازه کار کنند استفاده کرد.

وظیفه منبع دیافراگمی در بوستر پمپ

در بوستر پمپ‌های دور متغیر استفاده از مخزن دیافراگمی لازم و ضروری است اما حجم آن نسبت به سیستم‌های دور ثابت به مراتب کمتر خواهد بود.

گفتیم که در بوستر پمپ‌های دور متغیر، فشار خروجی به کمک یک دستگاه پرشر ترنسمیتر یا سنسور فشار قابل مانیتور شدن است. سنسور فشار در هر لحظه فشار خروجی را اندازه‌گیری کرده و آن را به تابلو کنترل بوسترپمپ اعلام می‌کند. در واحد کنترل تابلو فرمان، حداقل فشار مطلوب تعریف شده است. در صورتی که فشار خروجی که توسط سنسور فشار اندازه‌گیری شده کمتر از حداقل فشار مطلوب باشد، دور الکتروموتورها بالا می‌رود تا جبران فشار صورت بگیرد و بالعکس.

با توجه به اینکه در سیستم‌های تاسیساتی نشتی در شیرآلات، شیرهای یکطرفه، فلوترها و…امری اجتناب ناپذیر است، وجود این نشتی‌ها فشار موجود در خروجی بوستر پمپ‌ها مرتبا افت می‌کند و این افت فشار توسط سنسور فشار حس شده و به واحد کنترل تابلو فرمان ارسال می‌شود و نتیجتا پمپ‌ها برای تامین این افت فشار جزئی ناشی از نشتی‌های تاسیساتی باید وارد مدار شوند که این کار باعث افزایش استهلاک سیستم خواهد شد. نصب یک منبع دیافراگمی کوچک برای جبران افت فشار این نشتی‌های کوچک باعث می‌شود تا دفعات استارت و استاپ پمپ‌ها کمتر شود و در نتیجه‌ هزینه‌های استهلاکی کمتری را درپی دارد.

در بوستر پمپ‌هایی که با سیستم اول، یعنی سیستم‌هایی که با استفاده از یک اینورتر دور متغیر می‌شوند، گفتیم که الکتروپمپ‌های دوم به بعد بصورت دور ثابت وارد مدار می‌شوند. به منظور گرفتن نوسان فشاری و ضربه‌ی قوچ ناشی از ورود پمپ دور ثابت به مدار و همچنین در اختیار گذاشتن فرصت کافی به اینورتر به منظور کم یا زیاد کردن دور الکتروموتور و عدم تغییر فشار، در این سیستم‌ها نیز نیاز به مخزن دیافراگمی داریم.

قیمت بوستر پمپ دور متغیر

مکانیزم عملکرد بوستر پمپ دور متغیر

در بوستر پمپهای دور متغیر نسل جدید الکتروپمپ ها بصورت ردیفی و مرحله ای روشن و خاموش می شوند. برای کنترل فشار از دو پرشر سوئیچ (سوئیچ فشاری) تراگردانی که شامل پتانسیومتر، نشان دهنده  تنش، قطعه ای با رلاکتانس متغیر، بلور یا قطعه الکتریکی دیگری برای تبدیل فشار به خروجی الکتریکی متناسب است استفاده می شود. یکی برای حداکثر فشار و دیگری برای حداقل فشار سیستم تنظیم می شوند.

با وصل شدن مدار هریک از پرشر سوئیچ ها اعلان اینکه فشار به حداقل یا حداکثر رسیده به تابلوی فرمان بوستر پمپ ارسال می شود و با توجه به حداقل یا حداکثر بودن فشار تابلوی فرمان دستورات لازم جهت روشن و یا خاموش شدن نوبتی الکتروموتورها را صادر می کند.

ایده اصلی در بوستر پمپ دور متغیر استفاده از اینورتر برای تغییر دور الکتروموتورها می باشد. اینورتر دستگاهی است که به کمک آن می توان فرکانس برق شهری را تغییر داد. در نتیجه با تغییر فرکانس برق شهری می توان دور الکتروموتور را تغییر داد. در مدل های دور متغیر هر یک از الکتروپمپ ها به یک دستگاه اینورتر مجهز شده است.

به منظور جلوگیری از ضربه الکتریکی و مکانیکی اولیه در زمان استارت پمپ در بوستر پمپ‌های آبرسانی از اینورتر استفاده می شود. اینورتر وظیفه راه اندازی تدریجی و آرام الکتروموتور از دور کم به زیاد را بعهده دارد. همچنین در صورتی که با به حداکثر رسیدن توان پمپ در بیشترین دور حجم آبدهی و یا فشار آب کافی نباشد پمپ دوم بطور اتوماتیک وارد چرخه می شود.

در سیستمهای دور متغییر بر خلاف بوستر پمپ‌های دور ثابت که الکتروپمپ‌های آن بصورت آنی روشن و خاموش می شوند، روشن و خاموش شدن الکتروپمپ ها کاملا نرم و تغییرات دور آنها به تدریج و متناسب با تغییرات مصرف صورت می گیرد. ویژگی مهم بوستر پمپهای دور متغیر ثابت نگه داشتن همیشگی فشار سیستم بعلت تغییر تدریجی دور الکتروپمپ ها می باشد.

بوستر پمپ دور ثابت

مزایای بوسترپمپ دور متغیر

  • کاهش فضای اشغالی با توجه به کوچکتر شدن حجم منبع دیافراگمی و سایز پمپ ها
  • کاهش استهلاک کوپلینگ ها و قطعات متحرک الکتروپمپ ها
  • افزایش عمر مفید بوستر و اجزای تشکیل دهنده ی آن
  • کاهش هزینه‌های سرویس و نگهداری
  • کاهش هزینه‌های برق مصرفی تا 30% به دلیل متناسب بودن شدت جریان برق
مزایای بوستر پمپ دور متغیر

طراحی بوستر پمپ

معیارها و الزامات طراحی بوستر پمپ یکی از مهمترین اطلاعاتی است که یک مهندس باید داشته باشد تا بتواند نسبت به خرید آن قدام نماید.

بوستر پمپهای آبرسانی براساس دو پارامتر “حداکثر مصرف ساعتی” و “حداقل فشار شبکه مصرف” طراحی می شوند. با توجه به نوع استفاده ساختمان مصرف آب هر یک از مراکز مصرف (حمام، دستشویی، روشویی و…) متفاوت می باشد. نمودار آب مصرفی بوستر پمپ نواکس که زیر مجموعه ای از شرکت بزرگ ابارای ژاپن است کاملا منطبق بر نمودار الگوی مصرف آب در ایران است.

الزامات قانونی برای مقدار جریان آب و فشار در یک شبکه لوله کشی آب بهداشتی در مبحث شانزدهم مقرارت ملی ساختمان تحت عنوان “تاسیسات بهداشتی” آمده است. در زیر به اهم این الزامات که در بخش 16 – 4 – 3 – 5 مبحث شانزدهم آمده اشاره می کنیم:

  • حداکثر فشار آب

ماکزیمم فشار آب در شبکه لوله کشی آبرسانی ساختمان، در حالت بدون جریان نباید بیشتر از 4 بار (40 متر ستون آب = 60 پوند بر اینچ مربع) شود.

در صورتی که فشار پشت شیرهای لوازم بهداشتی در حالت بدون جریان بیش از 4 بار باشد باید با نصب شیر فشارشکن یا دیگر روش ها فشار آب را تا 4 بار یا برحسب نیاز به کمتر از 4 بار کاهش داد.

طراحی بوستر پمپ
  • طراحی شبکه لوله کشی آبرسانی و سایز لوله‌ها باید به گونه ای انتخاب شود که در زمان حداکثر مصرف، مقدار جریان آب و فشار آن در لوله‌هایی که به شیرآلات بهداشتی آب می رسانند از ارقام جدول زیر کمتر نشود. اعداد ذکر شده در جدول زیر صرفا با هدف مشخص شدن حداقل ها بوده و این ارقام به منزله مقدار مصرف نیست.

در صورتی که فشار شبکه آبرسانی شهری که به ساختمان انشعاب می دهد برای تامین مقدار جریان و فشار نشان داده شده در جدول 1 کافی نباشد باید با نصب بوستر پمپ، تانک فشار و یا هر وسیله دیگر فشار آب را افزایش داد.

لازم بذکر است که طبق مبحث شانزدهم نصب پمپ بطور مستقیم بر روی لوله انشعاب آب شهر مجاز نیست.

  • در برج ها و ساختمانهای بلند برای اینکه فشار آب در پشت شیرهای لوازم بهداشتی کمتر از مقادیر ذکر شده در جدول-1 نبوده و از 4 بار (حد ماکزیمم) تجاوز نکند، باید ساختمان را در ارتفاع به دو یا چند رون (ناحیه) تقسیم کنیم.
  • در مناطقی که فشار آب شبکه شهری متغیر است باید محاسبات و طراحی لوله کشی سیستم آبرسانی ساختمان بر مبنای حداقل فشار آب سیستم شهری انجام شود.
ساخت بوستر پمپ آتش‌نشانی

اجزای بوستر پمپ

پوستر پمپ ها از یک یا چند الکتروپمپ که به صورت موازی قرار گرفته اند تشکیل می شود و یک تابلو برق یا واحد کنترل به این مجموعه فرمان می دهد و معمولا شامل دو یا چند پمپ، مخزن و دستگاه کنترل هستند.

اجزای تشکیل دهنده سیستم بوستر پمپ به تفکیک عبارتند از شاسی، الکتروموتور، پمپ ها، منبع تحت فشار، کلکتور، شیر یکطرفه، کلکتور، شیر فلکه، شیر تخلیه، فلنج، کوپلینگ، گارد محافظ کوپلینگ، لرزه گیر، پرشر سوئیچ، چراغ اخطار (برای نشان دادن میزان آب مصرفی) و کلید راه انداز (در انواع دستی و اتوماتیک).

اجزای بوستر پمپ
  • الکتروپمپ ها
    مجموعه الکتروپمپهای یک بوستر پمپ از دو یا چند الکتروپمپ که بصورت موازی روی یک شاسی اصلی در کنار یکدیگر قرار دارند تشکیل شده اند. الکتروموتورها بعنوان محرک پمپ در اکثر بوستر پمپ‌ها ایفای نقش می کنند. توان مصرفی الکتروموتور بستگی به نوع پمپ دارد. برای اینکه الکتروموتورها در مناطق و شرایط مختلف عملکرد مناسبی داشته باشند باید به شکل صحیح عایق بندی شوند. همچنین به لحاظ مسائل ایمنی (IP) اکتروموتور باید قابل اطمینان باشد.
  • شاسی اصلی
    با هدف یکپارچه نمودن سیستم، مجموعه الکتروپمپ ها، بخش مکش، بخش دهش و تابلوی کنترل و فرمان بر روی یک شاسی اصلی قرار می گیرند. وظیفه شاسی دفع ارتعاشات و جلوگیری از حرکت الکتروموتورها و پمپ ها می باشد. با توجه به وزن و حجم الکتروموتورها و پمپهای بکار رفته در بوستر پمپ نوع شاسی و میزان مقاومت آن تعیین می شود.
  • بخش مکش
     شامل یک کلکتور لوله ای است که توسط یک سری شیرآلات و اتصالات به مکش الکتروپمپ ها و خروجی مخزن ذخیره آب متصل می گردد. شیرآلات و اتصالات این بخش عبارتند از:
  • شیر قطع و وصل
  • صافی
  • لرزه گیر
  • فلنج
  • بخش دهش
    این بخش نیز از یک کلکتور لوله ای که با استفاده از شیرآلات و اتصالات از خروجی الکتروپمپ به شبکه مصرف متصل می شود، تشکیل شده است. شیرآلات این بخش شامل موارد زیر است:

    • شیر قطع و وصل
    • شیر یکطرفه
    • لرزه گیر
    • فلنج و مهره
    • ماسوره
    • مغزی و تبدیل
  •  کلکتور مکش و دهش
    سیال (در اینجا آب) از طریق کلکتور مکش که به ورودی پمپ متصل شده است، وارد بوستر پمپ ها می شود. در طرف مقابل سیال از مسیر کلکتور دهش که توسط اتصالات و شیر آلات و فلنج ها که به خروجی پمپ وصل شده از پمپ خارج می شود.
    جنس کلکتورها به منظور اینکه به لحاظ بهداشتی در مصارف آبرسانی تایید شده باشند باید از گالوانیزه باشد. در سیستمهای آتشنشانی بعلت بالا بودن فشار سیال در شبکه کلکتورها باید از نوع بدون درز باشند تا قادر به تحمل فشار بالا باشند.
قطعات بوسترپمپ
  • شیر فلکه
    برای قطع جریان هنگامی بخواهیم پمپی را برای تعمیر یا به هر علت دیگری از مدار خارج کنیم از شیر فلکه استفاده می کنیم. شیر فلکه‌های چدنی برای ابعاد بزرگ و شیر فلکه‌های برنجی برای ابعاد کوچک مورد استفاده قرار می گیرند.
  • شیر یکطرفه
    برای مهار ضربه قوچ و جلوگیری از بازگشت آب به پمپ از شیر یکطرفه استفاده می شود.
  • صافی
    برای جداسازی ذرات ریز که در داخل سیال وجود دارند و در صورت وارد شدن به پمپ به آن آسیب می رسانند از صافی استفاده می شود. برای حفظ ایمنی در سیستمهای آتشنشانی بهتر برای هر پمپ یک صافی جداگانه نصب شود تا در صورت بلاک شدن یک خط، باقی پمپ ها در مدار باقی بمانند.
  • لرزه گیر
    ارتعاش ناشی از بوستر پمپ آب رسانی می تواند باعث آسیب رساندن به شبکه ی لوله کشی شود. با افزایش دبی ارتعاش در سیستم نیز افزایش می یابد. برای جلوگیری از اثرات مخرب این ارتعاشات از لرزه گیر در کلکتورهای دهش و مکش استفاده می کنیم.
  • تابلوی برق و کنترل
    وظیفه ی هماهنگی سیستم مکانیکی و الکتریکی در بوستر پمپ به عهده ی تابلو برق می باشد. تابلو برق برای محافظت از الکتروموتور ها و پمپ ها از خطراتی همانند نوسانات شدید در شبکه توزیع برق و یا خشک کار کردن پمپ ها نقش کلیدی و حیاتی دارد و کارکرد بهینه بوستر پمپ وابسته به طراحی آن می باشد. البته باید خاطرنشان کرد که ایمنی تابلو برق باید تایید شده باشد.
  • پرشر سوئیچ
    برای تنظیم فشار مینیمم و ماکزیمم و تعیین فشار کاری مجاز برای واحد کنترل، در بوستر پمپ دور ثابت از پرشر سوئیچ استفاده می کنیم.
  • پرشر ترنسمیتر
    برای تنظیم فشار در مدلهای دور متغیر از پرشر ترنسمیتر استفاده می شود.
  • مانومتر
    از مانومتر یا فشارسنج برای اندازه گیری فشار در ورودی و خروجی بوستر پمپ و هچنین فشار یکایک پمپ ها از فشار سنج استفاده می شود.
  • اتصالات تبدیلی و فلنج ها
    با توجه به نوع و حجم بوستر پمپ از اتصالات فلنجی یا جوشی و یا دنده ای برای اتصال بخشهای مختلف پوستر پمپ از اتصالات و فلنج ها استفاده می کنیم.
  • کوپلینگ
    برای اتصال الکتروموتور به پمپ از سیستم کوپلینگ استفاده می شود. کوپلینگ باید متناسب با قطر محور الکتروموتور و پمپ باشد. همچنین نصب گارد کوپلینگ برای افزایش ایمنی امری ضروری و اجباری است.
  • مخزن دیافراگمی
    این منبع به وسیله ی لوله و یا یک اتصال با قابلیت انعطاف پذیری به کلکتور دهش وصل می شود و تنها در بوسترپمپهای دور ثابت بکار می رود.
طراحی و ساخت بوستر پمپ

بوستر پمپ آبرسانی

برای تامین نیاز آب در ساختمانهای چند طبقه مانند هتل­ها، ساختمان­های چند واحدی،­ مراکز اداری و کاربردهای صنعتی دیگر روز به روز نیاز به تجهیزات تقویت فشار برای افزایش فشار آب شهری جهت آبرسانی به طبقات بالاتر بیشتر احساس می­شود.

بوستر پمپ­ آبرسانی جهت مرتفع نمودن نیاز این طیف وسیع از کاربردها، طراحی شده ­اند. سیستمهای تقویت­ کننده یا پکیج­های بوسترپمپ  آبرسانی شرکت ناب ­زیست دارای یک یا چند پمپ، کلکتورها و تابلو برق کنترل می­باشند.

تا اوایل دهه 1990، شیرهای تنظیم کننده فشار به طور معمول برای کنترل فشار سیستم پوستر پمپ (پمپ تقویت کننده) استفاده می شد. بسیاری از این سیستمهای پمپ با سرعت بالا عمل می کنند و فشاری بیش از فشار مورد نیاز سیستم آبرسانی را تامین می­کنند که برای رسیدن به فشار مورد نظر باید بخشی از فشار توسط شیرهای تنظیم کننده ترخیص شود.

یکی از گزینه‌هایی که از نظر انرژی کارآمدتر می­باشد طراحی بوستر پمپ به گونه ­ای است که عملکرد آن متناسب با دبی و فشار مورد نیاز باشد.

بوستر پمپ آبرسانی، از تعدادی پمپ چند مرحله­ ای و موتورهای کنترل فرکانس با فرکانس متغیر بهمراه یک نرم افزار تنظیم­ کننده تشکیل شده ­اند. میزان مصرف آب در مجتمع‌های مسکونی یا اداری از الگوی خاصی پیروی نمی­کند و در شبانه روز با توجه به زمان و تعداد مصرف ­کننده‌ها بطور مداوم تغییر می­کند. وظیفه سیستم کنترل، تنظیم سرعت پمپ و معین کردن تعداد پمپ­های در عملیات برای پاسخگویی به تقاضای سیستم آبرسانی است.

بوستر پمپ های آبرسانی به گونه ­ای طراحی شده است تا بدون مداخله مستقیم انسان حداکثر توان خروجی پمپ را برای دستیابی به عملکرد مطلوب ارائه دهند.

بوستر پمپ خانگی

بوستر پمپ آتش‌نشانی

اطفاء حریق ساختمان یکی از مهمترین موارد در مبحث ایمنی ساختمان است. لذا طراحی سیستم اطفا حریق و انتخاب سیستم تامین آب با دبی و فشار لازم از اهمیت بسزایی برخوردار است. تامین آب سیستم اطفاء حریق توسط بوستر پمپ‌های آتش‌نشانی صورت می گیرد.

در کشور ما تولید کنندگان غالبا بوستر پمپ های آتش‌نشانی را در همان قالب مدلهای آبرسانی می سازند و متاسفانه بین این دو اختلاف زیادی قائل نمی شوند. حال آنکه پوستر پمپ آتش‌نشانی کاملا متفاوت بوده و استانداردهای زیادی برای آن وجود دارد.

در زیر به اهم این تفاوت ها اشاره می کنیم.

  • یک بوستر پمپ آتش‌نشانی حتما باید سه جزء زیر را داشته باشد:
  1. یک الکتروپمپ
  2. یک موتور دیزل
  3. یک جوکی پمپ
  • در بوستر پمپهای آتش‌نشانی به ازای هر پمپ یک تابلو برق مجزا باید وجود داشته باشد. در اینجا ما برای الکتروپمپ موتور دیزل و جوکی پمپ یک تابلو برق جداگانه داریم و همانند پوستر پمپ آبرسانی نیست که بطور مثال اگر سه پمپ داشته باشیم تنها یک تابلو برق وظیفه کنترل سیستم بوسترپمپ را بعهده دارد.
  • در بوستر پمپ آتش‌نشانی در بخش مکش، کلکتوری وجود ندارد.
  • در اینجا برای هر پمپ دو عدد سوئیچ فشار وجود دارد که یکی از سوئیچ ها به عنوان رزرو و استندبای قرار دارد.
  • در زیر پرشر سوئیچ یک شیر تست وجود دارد که در صورت باز کردن این شیر پمپ ها استارت می کنند.
  • بعلت اینکه بوستر پمپ آتش‌نشانی برای مدت طولانی خاموش است و صرفا در موقع حریق استارت می شود برای همین باید برای هر پمپ دو پرشر سوئیچ داشته باشیم که در صورت عمل نکردن یکی، دیگری وارد شود. همچنین بوستر پمپ آتش‌نشانی باید بصورت دوره ای تست شود و از نظر عملکردی نیز تضمین شود و تعبیه شیر تست به همین خاطر است.
  • در بوسترپمپ آتش‌نشانی هر یک از پمپ ها یک منبع دیافراگمی جداگانه بر روی خط دهش خود دارند.
استانداردهای طراحی بوستر پمپ

استانداردهای بوسترپمپ آتش‌نشانی

سازمان آتش‌نشانی نیز یک پیش نویس به همین منظور تهیه کرده است. اما از مشهورترین استانداردها می توان موارد زیر را نام برد:

  • استاندارد NFPA: که شناخته شده ترین و معتبرترین استاندارد است.
  • استاندارد اروپایی EN 12845: که بعلت حضور برندهای اروپایی (مانند ایتالیایی، آلمانی و گاها انگلیسی) در کشور ما معمولا از این استاندارد استفاده می شود.

راهنمای انتخاب بوستر پمپ­ آب

بوستر پمپ ­ها یک منبع تامین آب پیوسته را برای منازل مسکونی و دیگر کاربردها فراهم می­کنند. به خصوص در خانه، شما می توانید به کارایی آن در تامین جریان آب پایدار تکیه کنید. بوستر پمپ آب یک ماشین کوچک است که می تواند به آسانی حمل و در منازل مسکونی نصب شود. برای نصب آنها در یک مکان نیاز به هیچگونه تمهیدات خاصی وجود ندارد.

راندمان بالا از نظر عملکرد (حداکثر توان خروجی پمپ با حداقل توان مصرفی) از مهمترین ویژگی­های بوستر پمپ می­باشد. صرف نظر از محیط اطراف یا محل نصب آن (مسکونی، تجاری یا صنعتی) شما از عملکرد آن راضی خواهید شد.

از منظر تامین قدرت بوسترپمپ­ ها به دو نوع الکتریکی (مناسب برای استفاده در محیط سربسته) و سوختی (مناسب برای استفاده در محیط­های باز مانند مصارف کشاورزی یا صنعتی خاص) تقسیم بندی می­شوند. این انعطاف پذیری سیستم برای انجام وظیفه در محیط­های مختلف را نشان می­دهد.

اگر شما به دنبال خرید بوسترپمپ هستید، لازم است که تحقیق خود را انجام دهید تا بتوانید بهترین مدل را متناسب با نیازمندی­های خود انتخاب کنید. متخصصان ناب ملل در هر لحظه آمادگی ارائه مشاوره فنی جهت انتخاب کارآمدترین مدل مورد نیاز شما هستند.

بوستر پمپ پنتاکس

بوستر پمپ پنتاکس

بوستر پمپ پنتاکس محصول ایتالیا می باشد. بوستر پمپ‌های شرکت پنتاکس ایتالیا به عنوان یکی از معروف ترین برندهای تولید کننده انواع پمپ سهم بزرگی از بازارهای جهانی را دربردارند. از بخش صنعت که عملکرد و راندمان مناسب در آن حرف اول را می زند گرفته تا تامین فشار سیستم آبرسانی در ساختمانهای مرتفع که با رفاه ساکنان آن ارتباط مستقیمی دارد، می توان از پمپ ها و بوستر پمپهای پنتاکس استفاده نمود.

بوستر پمپ سری CM پنتاکس

جهت آبیاری کشاورزی، آب نماهای شهری، سیستم اطفاء حریق، سیستم آبرسانی مسکونی، تجاری و مراکز صنعتی میتوان از این مدل استفاده کرد. مشخصات فنی این مدل بوستر پمپ در ادامه آورده شده است.

بوستر پمپ پنتاکس سری CB

بوستر پمپ‌های گریز از مرکز دو پروانه ای برای سیستمهای تحت فشار در کاربریهای شهری و صنعتی هستند که وجود دو پروانه مقابل هم، هد بالا بهمراه انتقال مناسب را تضمین می کند. ویژگی های فنی بوستر پمپ سری CB پنتاکس در ادامه آورده شده است.

مشخصات فنی بوسترپمپ پنتاکس

سنسور تنظیم فشار بوستر پمپ

وقتی فشار آب کم است، خواه منبع آن چاه و یا آب شهری باشد، بوستر پمپ‌ها روشی بسیار متداول برای افزایش فشار آب در خانه یا محل کار هستند. جهان نسبت به مصرف انرژی حساس تر شده و مقررات فزاینده ای وجود دارد که بر مصرف انرژی متمرکز هستند. بنابراین در صنعت بوستر پمپ، پمپ ها بسوی تکنولوژیهایی پیش رفته اند که علاوه بر صرفه جویی در مصرف انرژی، هزینه‌های نگهداری نیز کاهش می یابد.

بوستر پمپ‌های دور متغیر از درایو با فرکانس متغیر (VFD) یا درایو با سرعت متغیر (VSP) استفاده می کنند تا ضمن حفظ فشار ثابت در خروجی پمپ، سرعت و مصرف انرژی پمپ را به طور مداوم بهینه کنند.

سنسورهای فشار بخش اساسی برای این سیستم ها هستند و بر روی خروجی بوستر پمپ نصب می شود. وظیفه سنسور فشار در بوستر پمپ‌های دور متغیر این است که فشار خروجی را به یک سیگنال الکتریکی تبدیل می کند. آنها از این سیگنال برای تنظیم سرعت پمپ با فشار خروجی بهره می گیرند.

سنسور فشار، سیگنال فشار را به یک مقدار الکترونیکی (ولتاژ) یا دیجیتال (I2C) تبدیل می کند که توسط برد تابلو کنترل پمپ قابل استفاده است. مقدار فشار اندازه گیری شده توسط سنسور معمولاً در صفحه نمایش پمپ ارائه می شود.

بوستر پمپ‌های مجهز به سنسورهای فشار دیجیتالی، امکان کنترل و نظارت فشارهای سیستم را از طریق برنامه ای روی تلفن هوشمند یا رایانه شخصی برای مشتریان فراهم می کنند. علاوه بر این، با تنظیم هشدار بر روی برنامه، کاربر می تواند از کارکرد غیر عادی بوستر پمپ آگاه شود و با انجام اقدامات نگهداری پیشگیرانه از هزینه‌های تعمیر بعدی جلوگیری کند.

به همین ترتیب، در بسیاری موارد، سوئیچ قطع کننده در فشار بالا بر روی خروجی پمپ نصب می شود که مانع از خروج سیال با فشار شدید از پمپ می شود و همچنین می توان یک سنسور فشار اضافی را بر روی ورودی پمپ نصب کرد تا کارآیی بوسترپمپ را کنترل کند.

در تصویر زیر نحوه قرار گیری گیری سنسور فشار و انتقال سیگنال به برد کنترل نشان داده شده است.

نحوه قرار گیری گیری سنسور فشار و انتقال سیگنال به برد کنترل بوستر پمپ

بوستر پمپ پیش ساخته

پکیجهای بوستر پمپ پیش ساخته شرکت ناب ملل در صنایع مختلفی کاربرد دارند. برخی از کاربردهای آن عبارتند از:

این پکیج ها نیاز به سیستمهای جانبی را از بین می برد و سبب حذف اضافه کاری و اجتناب از طراحی مجدد می شود. انواع آن عبارتند از:

بوستر پمپ شستشوی آرام: پمپ‌هایی هستند که توسط شهرداری ها برای شست و شوی سطوح و معابر استفاده می شوند.

بوستر پمپ برداشت آب چاه: پمپهایی که برای تقویت فشار و برداشت از چاه مورد استفاده قرار می گیرند را به عنوان بوستر پمپ‌های مخصوص برداشت آب از چاه یاد می نمایند.

بوستر پمپ استخر: وظیفه بوستر پمپ استخر، تامین آب با فشار بالا برای تمیز کننده جانبی استخر است که سبب بهینه شدن عملکرد و کارایی تمیز کننده می شود. این نوع بوستر پمپ‌ها قابلیت خود پرشوندگی ندارند و حتما باید در حالتی که پمپ اصلی استخر روشن است به کار گرفته شوند.

ایستگاه پمپاژ تقویت فشار: ایستگاه پمپاژی است که برای تقویت فشار آب در مسیرهای خطوط لوله طولانی طراحی و اجرا می شود. بطور معمول این ایستگاه‌ها برای تقویت فشار در شبکه‌های با فشار کم در مناطق مرتفع اجرا می شوند اما می توان از آنها برای تقویت فشار در خطوط اصلی نیز استفاده کرد.

پمپهای طبقاتی سیستم اسمز معکوس: یکی دیگر از کاربردهای پکیجهای پیش ساخته بوستر پمپ در سیستمهای تصفیه آب با روش اسمز معکوس است. می دانیم که آب شیرین کن به روش اسمز معکوس دارای فیلترهایی است که که تحت فشار کار می کنند.

از این رو بهره وری این سیستم بستگی به فشار آب ورودی دارد به همین خاطر قبل از نصب نیاز است تا فشار آب شهری را اندازه گیری کنید. اگر فشار آب ورودی از حد معینی کمتر باشد برای تامین فشار نیاز به یک پمپ طبقاتی دارید.

فیلترهای دستگاه تصفیه RO در مصارف ساختمانی نیاز به آب در محدوده  فشار 2 تا 4.5 بار دارند. اگر سطح فشار آب ورودی آن کمتر از این حد باشد باید از بوستر پمپ قبل از ورودی RO استفاده شود.

حتی اگر فشار ورودی به دستگاه تصفیه در محدوده مورد نظر باشد میزان فشار در فیلترهای انتهایی به مراتب کمتر از فشار در فیلترهای اولیه است لذا نصب بوستر پمپ جهت حفظ فشار بصورت یکنواخت در تمامی فیلترها خواهد شد و مزایای زیر را به همراه دارد:

  • آب با کیفیت بهتری تولید می شود.
  • هدر رفت آب کم می شود.
  • مخزن ذخیره سریع تر پر می شود.

بوستر پمپ آبیاری

در بخش کشاورزی و یا آبیاری محوطه‌های سبز، زمانی که فشار آب به اندازه کافی نباشد از بوستر پمپ برای تقویت فشار و تامین آب مورد نیاز استفاده می شود. اگر فشار آب خیلی کم باشد سیستم آبیاری عملکرد ضعیفی خواهد داشت. با افزایش فشار، آب با دبی و سرعت بیشتری وارد خطوط لوله آبیاری می شود و سبب کارایی و بهره وری بیشتر سیستم آبیاری خواهد شد.

البته لازم به تذکر است که باید میزان فشار و جریان به دقت محاسبه شود و به گونه ای تعیین شود که سیستم آبیاری بتواند فشار و جریان تامین شده بوسیله بوستر پمپها را تحمل کند در غیر اینصورت خسارت و هزینه سنگینی به بار می آید.

سیستم های آبیاری با تأسیسات افشانه بزرگ و چندین سر و همچنین آنهایی که از آب باران استفاده می کنند اغلب می توانند از بوستر پمپ برای دستیابی به جریان لازم استفاده کنند.

این مدل پمپ ها را می توان در بیمارستان ها به انتهای مخزن پلی اتیلن بست تا بدون استفاده از سیستم بای پس همواره آب را با فشار معینی به تمام طبقات رساند. در انتها بمنظور دانلود راهنمای جامع انتخاب ظرفیت و مدل بوستر پمپ روی عبارت “دانلود راهنمای انتخاب بوستر پمپ” کلیک کنید.

1 review for بوستر پمپ – طراحی و ساخت بوسترپمپ آتش نشانی

  1. رضا

    لطفا لیست قیمت بروز حتما داخل سایت تون بزارید. خیلی کمک میکنه برای تصمیم گیری خرید.

    • naab zist

      سلام. این کار رو یک مقطع زمانی انجام دادیم. ولی متاسفانه بسیار تغییر کرد قیمت ها و خیلی متضرر شدیم.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به مشاوره خرید دارید؟

کارشناسان فروش ما همه روزه آماده پاسخ به سوالات تخصصی شما هستند.