دیونایزر – قیمت دیونایزر صنعتی و آزمایشگاهی

(2 customer reviews)

دیونایزر دستگاهی است بمنظور تصفیه آب از یون‌های مثبت و منفی رسانای الکتریسیته با ستونهای رزینی کاتیونی و آنیونی. دیونایزر بهیچ عنوان شبیه به آب شیرین کن با دقت بیشتر یا دابل آر او (دابل RO) که وظیفه اصلی آنها تولید­ آب تصفیه شده یا آب مقطر فوق العاده خالص می‌باشد ،نیست.

قیمت دیونایزر بستگی به پارامترهای از جمله صنعتی یا آزمایشگاهی بودن (ظرفیت آبدهی)، کیفیت قطعات مورد استفاده در ساخت، داشتن جعبه یا نداشتن و بسیاری عوامل دیگر دارد که در ادامه به انها خواهیم پرداخت.

در اینجا منظور از آب خالص، آب خالص تر از آب مقطر، آب بدون یون و یا آب با هدایت الکتریکی 1 میکروزیمنس می‌باشد که این پروسه با استفاده از رزین های مبادله یونی ممکن می‌شود. حداکثر خلوص آب از نظر هدایت الکتریکی EC تا 0٫056 میکرو زیمنس می‌تواند برسد.

دیونایزر چیست؟

مکانیزم عملکرد دیونایزر

دیونایزر شامل یک یا چند ستون رزین تبادل یونی کنار هم می‌باشد که بصورت موازی و یا بصورت سری در مجاورت هم بسته شده اند. عموما دیونایزرها از یک ستون کاتیونی و یک ستون آنیونی تشکیل یافته اند که توانایی تولید آب با هدایت الکتریکی 1 میکروزیمنس را دارا می‌باشند.

ستون کاتیونی دیونایزر شامل یون های سدیم، کلسیم، منیزیم و پتاسیم و ستون آنیونی شامل یون های سولفات، کلرید، کربنات، سیلیکات، نیترات می‌باشد. آنیون‌ها و کاتیون‌های موجود در آب توسط رزین های مبادله یونی شناسایی و حذف می‌گردند.

ستون های کاتیونی و آنیونی در این نوع دستگاه­ها به صورت تک لایه، دولایه یا چند لایه بسته به شرایط شیمیایی آب درخواستی ساخته می‌شود. ظرفیت دیونایزرها بسته به درخواست خریدار، سختی آب ورودی منطقه، ساعت کاری دستگاه، دبی آب مورد نیاز طراحی و تولید میگردد.

دیونایزر آزمایشگاهی

عوامل تاثیرگذار در بالا بردن کیفیت آب دیونایزر

  • ترتیب قرارگیری ستون ها
  • نوع چیدمان ستون ها
  • نوع رزین مصرفی
  • ظرفیت رزین مصرفی
  • غلظت یون های موجود در آب خام
  • نوع و میزان احیاکننده ی مصرفی در رزین ها

در عملکرد رزین ها در دستگاه دیونایزر تاثیرگذار می‌باشد. عمده ترین کاربرد آن در صنایع آزمایشگاهی، داروسازی، شست وشوی مدارهای الکترونیکی، آب مقطرسازی و سایر صنایع حساس می‌باشد. جنس بدنه یا جعبه ای که ستونهای دیونایزر درون آن مستقر شده اند عموما از جنس: کربن استیل استینلس، استیل و فایبرگلاس می‌باشد.

اشباع و احیاء رزین ها در دیونایزر

رزین ها پس از مدتی استفاده در دستگاه‌هایی همچون دیونایزر، سختی گیر و… اشباع می شوند و باید احیاء شوند. برای احیاء رزین در ستون کاتیونی از اسیدهای پروتن (مانند اسید کلریدریک، اسید سولفوریک و…) و برای احیاء رزین در ستون آنیونی از بازها یا به عبارتی هیدروکسید سدیم استفاده میگردد.

در سیستم هایی که فقط ستون کاتیونی در جریان باشد، با نمک طعام رزین احیا می‌شود ولی هنگامی که هر دو ستون کاتیونی و آنیونی فعال باشند از اسید و باز برای احیاء رزین ها استفاده می نمائیم. دیونایزرهای تولیدی گروه صنعتی ناب ملل، با سه نوع شیر دستی، نیمه ‌‌اتوماتیک و تمام اتوماتیک جهت شستشوی معکوس قابل ارائه به خریداران محترم می‌باشد. در جدول زیر برخی از روشهای یون زدایی آب بر اساس چیدمان آورده شده است.

Layout of ionization columns
Purified water SC_SA Raw water
Purified water SC_DG_SA Raw water
Purified water SC_DG_WA_SA Raw water
Purified water WC_SC_DG_SC_SA Raw water
Purified water WC_SC_DG_WA_SA Raw water
Purified water WC/SC_DG_WA/SA Raw water

توضیح جدول:

  • Raw water: آب خام
  • Purified water: آب تصفیه شده
  • SA: رزین آنیونی قوی
  • SC: رزین کاتیونی قوی
  • DG: گاز زدا
  • WA: رزین آنیونی ضعیف
  • WC: رزین کاتیونی ضعیف

اگر مد نظر خریدار، آب با کیفیت بسیار عالی باشد، در انتهای هر یک از چیدمان های توصیه شده در جدول فوق، یک ستون مخلوط شامل رزین های کاتیونی قوی و آنیونی قرار می‌گیرد. آب خروجی از این ستون می‌تواند هدایتی حدود 0.2 میکرو زیمنس داشته باشد.

قیمت دیونایزر

مشخصات فنی دیونایزر

  • خروجی آب فوق خالص و آب دمین
  • سیستم شست و شوی مستقیم
  • سیستم اسمز معکوس دوگانه
  • سیستم گردش و برگشت آب
  • دارای مخزن ذخیره
  • بررسی آنلاین کیفیت آب خروجی
  • استفاده از فیلترهای مخصوص تبادل یونی
  • شیر برداشت برقی

دیونایزر صنعتی

دیونایزرهای صنعتی با هدف کاهش یا حذف یونهای محلول‌های صنعتی ساخته می شوند. کاهش یونهای آب، حذف انتخابی آنها و تولید آب فوق خالص از کاربردهای این مدل دیونایزرها به شمار می رود.

دیونایزر صنعتی به کمک تبادل یونی توسط یونهای کاتیونی و آنیونی عمل کاهش پارامترهای تاثیرگذار در هدایت الکتریکی را کاهش داده یا حذف می کند. این مدل دستگاه‌های تصفیه آب، قابلیت حذف کامل ویروس ها و باکتری ها را نداشته لذا به هیچ وجه جایگزین فرایندهای ضدعفونی نیستند.

توسط دیونایزر صنعتی یونهای محلول تا کمتر از یک میلی‌گرم بر لیتر و هدایت الکتریکی تا کمتر از یک میکرو زیمنس بر سانتیمتر کاهش پیدا می کند.

دیونایزرهای صنعتی بر اساس میزان خلوص مورد نیاز آب تصفیه شده به صورت تک مرحله ای (برای مصارفی همچون رسوب زدایی یا قلیائیت زدایی)، دو مرحله ای (در فرایندهایی همچون فرایند املاح زدایی) و یا بستر مختلط (تولید آبی با هدایت الکتریکی کمتر از یک دهم میکروزیمنس بر سانتمیتر) طراحی می شوند.

کاربردهای دیونایزر صنعتی

  • تصفیه آب شرب
  • تولید دارو
  • پولیشینگ آب خروجی از دستگاه اسمز معکوس
  • پوشش پودری و رنگ
  • شستشو قطعات
  • تولید قطعات الکترونیکی
  • پولیشینگ آب خوراک بویلرها
  • آبکاری فلزات

دیونایزر آزمایشگاهی

دیونایزر آزمایشگاهی

دیونایزرهای آزمایشگاهی تولید شده در گروه ناب ملل، توانایی تولید آب بسیار خالص با کیفیت بالا می‌باشد. ما به شما تضمین می کنیم با تهیه دیونایزر از مجموعه ناب ملل و استفاده از آن تمامی استانداردها و آزمایشات سخت گیرانه ناظران شما تایید خواهد شد.

کاربردهای دیونایزر آزمایشگاهی

  • آزمایشات HPLC
  • مصارف عمومی
  • آب مقطر
  • کاربرد های تحقیقی در منابع نیمه‌هادی
  • تزریقات
  • تامین کننده آب مورد نیاز دستگاه اتوکلاو
  • مصارف عمومی آزمایشگاه‌ها

مشخصات آب خروجی دیونایزر

دستگاه آب مقطرگیری

آب دیونیزه شده از لحاظ اسیدی و بازی بودن آبی خنثی می‌باشد. این آب خنثی درجه اسیدیته برابر 7 خواهد داشت. رسانایی ویژه این آب یا به عبارتی معکوس مقاومت آن بسیار کم است. رسانایی الکتریکی آب هنگامی که برخی نمک ها در آن محلول می شوند افزایش می یابد. دمای جوش آب دیونایزه پایین تر از آبهای طبیعی می‌باشد. آب مقطر به علت عدم وجود مواد جامد محلول در آب یا همان TDS دارای خاصیت خورندگی بسیار کمی می‌باشد.

وقتی شاخص میزان ذرات جامد محلول در آب بالا باشد، در آب سبب رسوب گذاری در تاسیسات حرارتی همچون بویلرها و مبدل های حرارتی (مثل منبع کویل دار) می‌گردد و این عامل سبب افت بازده یا راندمان دستگاه‌ها و کاهش چشمگیر عمر مفید آن خواهد شد. این عوامل در آبهای مورد استفاده در صنایع حساس همچون صنایع داروسازی، صنایع غذایی، صنایع نظامی و… بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

قیمت دستگاه دیونایزر

قیمت دیونایزر

قیمت دستگاه دیونایزر به مقدار آب ورودی به دستگاه، کیفیت آب ورودی و کیفیت تجهیزات مورد استفاده در ساخت دستگاه دیونایزر بستگی دارد. در گذشته هزینه تولید آب فوق خالص بسیار بالا بود که همین علت سبب شد که اغلب صنایع از آب مقطر معمولی برای تغذیه سیستم خود استفاده کنند.

اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی تصفیه آب و فاضلاب هزینه تمام شده دستگاه دیونایزر آب مقطر گیری بسیار پایین آمده است. برای مثال قیمت یک دستگاه دیونایزر تمام اتوماتیک با دبی خروجی 10 لیتر در ساعت حدود بیست میلیون و هشتصد هزار تومان خواهد بود.

شاید در نگاه اول مبلغ بالایی به نظرتان برسد. اما هنگام برآورد خسارات وارده از آب‌های طبیعی و ناخالص در دراز مدت، خواهید دید صرف چنین هزینه ای برای سیستم شما چقدر مقرون بصرفه خواهد بود.

تفاوت دیونایزر و آب شیرین کن صنعتی

تفاوت آب شیرین کن و دیونایزر

امروزه صنعت تصفیه آب در جهان، یکی از مهمترین فیلدهای تحقیقاتی و یکی از استراتژیک ترین صنایع حیاتی عصر جدید می‌باشد. این صنعت هر روزه در حال پیشرفت و توسعه بوده و همگان بدور از ملیت، دین و زبان سعی در توسعه صنعت تصفیه آب و یافتن روشهای کم هزینه تر و پر بازده‌تر برای بهره وری از آبهای موجود در کره زمین می‌باشند. ساخت دستگاه تصفیه آب صنعتی یکی از همین پیشرفت ها در زمینه استفاده از آبهای غیر قابل شرب و غیر شیرین می‌باشد.

این پکیج ها با استفاده از روشهای مبتنی بر اسمز معکوس، افزایش فشار در جریان آب ورودی جهت غلبه بر فشار اسمزی معمول و عبور آن از غشای نیمه تراوا، آبهایی با دبی حداقل 5 متر مکعب در شبانه روز را به آب شرب با شرایط بسیار مناسب تبدیل می‌نمایند.

محدوده کاربرد دستگاه دیونایزر، بسیار وسیع و کاربردی می‌باشد تا جایی که این پکیج ها توانایی تصفیه آب‌هایی با شاخص میزان ذرات جامد محلول در آب حدود 35.000PPM یعنی آب دریا را دارا می‌باشند. در مقابل دستگاه دیونایزر که از آن با عنوان هایی مثل دستگاه تولید آب فوق خالص، دستگه تولید آب دیونایزه، دستگاه دیونایزر آب مقطر گیری و… یاد می‌شود، دستگاهی است برای تولید آب فوق خالص در مقیاس کوچک (دبی پایین) که همچون آب شیرین کن مبتنی بر اسمز معکوس آب را تصفیه مینماید.

تفاوت آب شیرین کن و دیونایزر

دیونایزرها برای تولید آب خالص تر از آب مقطر، علاوه بر گذر آب از فیلترهای ممبران باید از دو ستون رزینی که یکی با رزین کاتیونی و دیگری رزینی آنیونی پر شده استفاده نماید تا کلیه آنیون‌ها و کاتیون‌های موجود در آب حذف شده و آب خالص تولید گردد. کاربرد دیونایزر، تولید آب مقطر از آب قابل شرب می‌باشد.

به عبارتی ورودی آب دیونایزر نمیتواند آبی با مشخصات شیمیایی ضعیف به طور مثال آبی با TDS و سختی بالا باشد. زیرا در آن صورت راندمان و عمر فیلترهای موجود در دستگاه بسیار کاهش خواهد یافت. دیونایزرها توانایی تولید دبی خروجی بالا همانند آب شیرین کن را ندارند. همانطور که در بالا گفته شد حداقل ظرفیت قابل تولید برای آب شیرین کن صنعتی 5 متر مکعب در شبانه روز می‌باشد.

این در حالی است که برای دیونایزرهای صنعتی و آزمایشگاهی حداکثر ظرفیت 2 متر مکعب در شبانه روز می‌باشد. البته توجه به این نکته حائز اهمیت می‌باشد که امکان تولید دیونایزر با ظرفیت بالاتر از دو متر مکعب نیز وجود دارد. بنابر این میتوان نتیجه گرفته هدف نهایی و کاربرد دستگاه‌های آب شیرین کن صنعتی و دیونایزر کاملا متفاوت بوده و هر کدام در جای خود کارایی مناسبی خواهند داشت.

بمنظور خرید دستگاه دیونایزر یا دابل RO یا دستگاه تولید آب مقطر بعد از مطالعه نحوه محاسبه ظرفیت و آگاهی از قیمت‌های بروز دستگاه دیونایزر صنعتی با همکاران ما تماس بگیرید.

تفاوت دیونایزر و آب مقطر گیری

تفاوت دیونایزر و آب مقطر گیری

مسلماَ هر دستگاه صنعتی برای نیل به هدف خاصی، طراحی و تولید شده است. حتی اگر چنانچه کارکرد کلی تجهیزات صنعتی یکسان باشد، باز هم باید مطمئن بود که حداقل یک پارامتر در هر یک از دستگاه‌ها، به عنوان هدف اصلی طراحی برگزیده شده و دستگاه بر مبنای تقویت همان مولفه، ابداع شده است. آب‌های دیونیزه و تقطیرشده‌ی حاصل از دیونایزر و دستگاه آب مقطرگیری نیز دارای تفاوت هایی می‌باشند. اصلی ترین تمایزات این دو گزینه، عبارتست از:

  • هم آب دیونیزه و هم آب مقطر بسیار خالص هستند. مواد معدنی، نمک ها، مواد شیمیایی، پاتوژن ها، فلزات و تقریباً همه چیز (به غیر از ذرات آب) را می‌توان در هنگام تولید آب مقطر حذف کرد. یک دستگاه، تقطیر دارای یک پس فیلتر است که معمولاً از کربن فعال ساخته شده است. فیلترهای کربن اکتیو می‌توانند هرگونه آلاینده‌ی ماندگار را در حین متراکم شدن در فرایند، از بین ببرند.
  • آب دیونیزه‌شده خروجی از دستگاه دیونایزر فاقد هرگونه یون یعنی ذرات باردار معدنی، می‌باشد. هر دوی این دستگاه‌ها مزایا و معایب خود را دارند. ولی من حیث المجموع، قیمت ساخت آب مقطر کمی گران تر از آب دیونیزه است.
  • آبهای مقطر و آب دیونیزه، هر دو آب خالص در نظر گرفته می شوند. بدین معنی که آنها اغلب به جای یکدیگر در کاربردهایی که نیاز به منبع آب خالص دارند، استفاده می شوند.
  • به‌خاطر داشته باشید که آب مقطر، خالص ترین آب است. زیرا فرآیند تبخیر و متراکم شدن آب، حتی کوچک ترین آلاینده‌ها را از بین می برد. این در حالیست که آبهای دیونیزه ممکن است از نظر تئوری، همچنان حاوی عوامل بیماری‌زا مانند باکتری باشند.
  • برای تولید خالص ترین آب دیونیزه، باید آبها از قبل فیلتر شوند تا هرگونه مواد آلی از آنها خارج شود.

درجه اسیدیته آب مقطر چقدر است؟

بلافاصله پس از تقطیر، آب باید PH=7 داشته باشد. بدین معنی که آب در آن لحظه به مرز خنثی بودن برسد. با این حال، آبهای مقطر زمانی که در معرض هوا قرار می گیرند، امکان تغییر به pH نزدیک به 5.8 را دارند. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که:

  • آبها دی اکسید کربن را از اتمسفر جذب می‌کنند و
  • برای تشکیل اسید کربنیک، واکنش نشان می‌دهند.

حدود دو ساعت طول می کشد تا آب مقطر به طور کامل، دی اکسید کربن را (به اندازه ای که می‌تواند) از اتمسفر جذب کند.

نکته: آبهای مقطر، خالص ترین آبی است که می‌توانید بسازید. همان طور که آب تبخیر می‌شود و سپس دوباره به شکل مایع متراکم می‌شود، هر گونه آلاینده ای از آن حذف می‌گردد.

نحوه ذخیره و نگهداری آب مقطر

نحوه ذخیره آب مقطر

هنگام ذخیره و نگهداری آب مقطر، دو نکته کلیدی وجود دارد که باید به آنها توجه کنید. این نکات عبارتند از:

  • شرایط ایده آل: آب آشامیدنی مقطر باید مانند هر آب دیگری در جای خنک و به دور از نور مستقیم خورشید ذخیر و نگهداری شود. پس از باز شدن بطری، قبل از نگهداری، مطمئن شوید که درب آن محکم بسته شده است.
  • دور نگه داشتن از مواد شیمیایی: دلیل تقطیر آب هر چه که باشد، باید آن را از مواد شیمیایی و حلال ها دور نگه دارید. نگهداری طولانی مدت این سیال، باید در یک ظرف پلی اتیلن با چگالی بالا انجام بگیرد.

گاهاَ این سوال نیز پیش می آید که: آیا آبهای مقطر را باید در یخچال نگهداری نمود؟. در پاسخ بایستی گفت:

آب مقطر لزوماً نیازی به نگهداری در یخچال ندارد؛ اما باید در جای خنک نگهداری شود. ضمناَ باید آن را از نور مستقیم خورشید دور نگه دارید. ساده ترین راه برای دستیابی به این امر، معمولاً قرار دادن آن در یخچال است.

طرز تهیه آب مقطر با آب باران

آگاهی از چگونگی به دست آوردن آب آشامیدنی از آب باران، در مواقع اضطراری و یا بلایای طبیعی بسیار مفید است. به عقیده‌ی کارشناسان، آب باران، همان آب مقطر طبیعت است. باران زمانی ایجاد می‌گردد که حفره‌های آب تبخیر و متراکم شده و ابرها را تشکیل می‌دهند.

قبل از نوشیدن آب باران، به خاطر داشته باشید که آب باران همیشه تمیز نیست. خلوص آب باران به جو بستگی دارد. بنابراین اگر آلاینده‌هایی در هوا وجود داشته باشد، باران آنها را جذب می‌کند. پس از جمع آوری آب باران، باید اقدامات بیشتری را برای:

  • تصفیه و
  • اطمینان از قابل شرب بودن آن،

انجام دهید. جمع‌آوری آب آشامیدنی باران نسبتاً ساده است، اما بسته به آب و هوا ممکن است مدتی طول بکشد.

تهیه آب مقطر ارزانتر است یا خرید آن؟

هزینه تقطیر بسته به روشی که شما استفاده می کنید، می‌تواند بسیار متفاوت باشد. کیت‌های تقطیر برای کارکردن از برق استفاده میکنند که باعث افزایش قبض شما می‌شود. تنها روشی که تقریباً رایگان و ارزان قیمت است، جمع آوری آب باران می‌باشد. با این حال، باید هزینه تجهیزات اضافی مورد نیاز خود را بپردازید.

چنانچه علاقمند به آگاهی از قیمت دیونایزر در سطح جهانی هستید می‌توانید روی لینک زیر کلیک کنید.

Deionizers Price

در ادامه سوالات متداول مطرح شده توسط مشتریان در مورد دیونایزر بهمراه پاسخ آنها جهت آگاهی شما عزیزان در اختیارتان قرار می‌گیرد.

  1. آیا آب تصفیه شده همان آب مقطر است؟

آب تصفیه شده جایگزین ارزان تری برای آبهای تقطیری می‌باشد. در حقیقت این دو نوع آب شبیه به هم هستند؛ اما یکسان نیستند. هنگام فیلتراسیون آب، میزان آلاینده‌هایی که حذف می شوند بستگی به نوع فیلتری دارد که استفاده می‌کنید.

  1. آیا تقطیر فلوراید را حذف می‌کند؟

فلوراید اغلب به شکل غیر طبیعی به عنوان:

  • فلوراید سدیم،
  • فلوئوروسیلیکات سدیم یا
  • اسید فلوئوروسیلیسیک،

به آب شهری اضافه می‌شود. سدیم فلوراید رایج ترین نوع آن است. اما به طور قابل توجهی سمی تر از کلسیم فلوراید است که شکل طبیعی آن است. اگرچه برخی از فیلتر های آب اکثریت فلوراید را از بین می برند. ولی بیشتر آنها فقط آن را کاهش می‌دهند. تقطیر اما تمام فلوراید را حذف می‌کند و آب آشامیدنی سالم و خالص تری را برای شما به ارمغان می آورد.

  1. چه مدت میتوان آبهای مقطر را نگهداری کرد؟

آبهای مقطر مصرف شده در:

  • خودروها،
  • لوازم خانگی

و سایر مصارف را می‌توان تا بیش از یک سال در شرایط مناسب، نگهداری نمود. اگر قصد نوشیدن آب را دارید، باید ظرف یک هفته پس از باز نمودن بطری، آن را مصرف کنید.

  1. امکان استفاده از آب مقطر به جای آب دیونیزه؟

در اکثر موارد، آب دیونیزه خروجی از دستگاه دیونایزر را می‌توان به جای آبهای تقطیری استفاده کرد. اما به خاطر داشته باشید که آبهای دیونیزه شده ممکن است همچنان با ناخالصی هایی مانند باکتری ها، آلوده باشند. چندین موقعیت وجود دارد که در آنها هرگز نباید آب مقطر را با آب دیونیزه جایگزین کنید:

  • شستشوی دهان،
  • تمیز کردن زخم
  • و جراحی های پزشکی،

به آب تصفیه شده ای نیاز دارند که 100% خالص و عاری از مواد معدنی باشد.

2 reviews for دیونایزر – قیمت دیونایزر صنعتی و آزمایشگاهی

  1. سعدانی

    قیمت دستگاه دیونایزر با ظرفیت ۱۰۰ لیتر در شبانه روز چند است؟

    • naab zist

      ببخشید 100 لیتر در ساعت فکر کنم منظورتون باشه. در این صورت قیمتش در میاد 85 میلیون تومان.

  2. رضا

    سلام قیمت دیونایزر 10لیتر بر ساعت چنده؟

    • naab zist

      12 لیتر بر ساعت داریم ما که قیمتش حدودا 32 میلیون تومان می باشد.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به مشاوره خرید دارید؟

کارشناسان فروش ما همه روزه آماده پاسخ به سوالات تخصصی شما هستند.