مینی چیلر

مینی چیلر دستگاهی است کوچک با ظرفیت های محدود که معمولا دارای ظرفیت هایی تا 20 تن می باشد. مینی چیلر دستگاهی است برای تولید هوای سرد که اصلی ترین استفاده آن در سرمایش ساختمان ها می باشد مینی چیلرها در دسته چیلرهای تراکمی قرار می گیرد کندانسور مینی چیلرها از نوع هوا خنک می باشد و به این صورت طراحی و تولید می گردد.

مینی چیلر چیست؟

همانند چیلرهای تراکمی اصول کار مینی چیلرها سیکل تبرید تراکمی می باشد به این صورت که مبرد توسط کمپرسور متراکم می شود و فشار و دمای آن افزایش می یابد سپس گرمای مبرد به وسیله کندانسور به هوای بیرون منتقل می گردد تا مبرد تبدیل به مایع شود.

مایع خارج شده از کندانسور به شیر انبساط انتقال پیدا می کند و با عبور از آن افت فشار زیادی پیدا می کند و همچنین مقداری از مبرد تبخیر می شود و موجب خنک شدن بیشتر مایع مبرد می گردد مایع مبرد با ورود به اواپراتور گرمای موجود در آب را می گیرد و موجب خنک کاری آب می شود و پس از تبخیر مایع مبرد مجددا به کمپرسور بر می گردد.

خرید مینی چیلر

اجزای تشکیل دهنده مینی چیلر

  1. کمپرسور

مکانیزمی است که به کمک آن می توان انرژی لازم برای حرکت مبرد در مسیر سیکل تامین کرد انواع مختلف کمپرسور ها با تکنولوژی های مختاف وجود دارد اما به دلیل ظرفیت پایین مینی چیلر ها معمولا از کمپرسور های روتاری یا اسکرال استفاده می گردد کاها در بعضی از موارد با توجه به دمای مورد تیاز در صنعت از کمپرسور های پیستونی نیز استفاده می شود.

  1. کندانسور

عمده ترین مصرف مینی چیلر های ساختمانی کندانسور ها می باشند زیرا بهره برداری آسان آنها اهمیت ویژه ای پیدا می کند کندانسور های مورد استفاده در مینی چیلر ها عمدتا از نوع هوا خنک می باشد و اجزا آن شامل کویل هوای خنک و فن محوری که گرمای بخار داغ خروجی از کمپرسور را خنک می کند در کنداندانسور های مینی چیلر ها می توان از دو نوع کویل هوای خنک استفاده کرد یکی کویل فین و تیوپ و دیگری کویل میکرو کانال.

  1. شیر انبساط

مکانیزمی جهت کنترل دما و مقدار جریان مبرد ورودی به اواپراتور که نقش اصلی را در تعیین دمای آب خروجی اواپراتور را ایفا می کند در ضمن به وسیله شیر انبساط می توان از ورود مایع مبر به داخل کمپرسور جلوگیری کرد به طور کلی دو نوع شیر انبساط وجود دارد یکی شیر انبساط مکانیکی و دیگری شیر انبساط الکترونیکی.

  1. اواپراتور

نوعی از مبدل حرارتی است که آب سرد مورد نیاز فن کویل را تامین می کنند به این صورت که آیب گرم ورودی به اواپراتور در اثر انتقال حرارت با مبرد سرد خنک می شود به طور کلی از دو نوع مبدل در اواپراتور استفاده می کنیم یکی مبدل حرارتی پوسته لوله و دیگری مبدل حرارتی صفحه ای

بخوانید » چیلر هوا خنک

کاربرد مینی چیلر

محاسبه ظرفیت مینی چیلر

معمولا در پروژه های تهویه مطبوع با تعداد واحد پایین استفاده می شود و همچنین در واحد های اداری و تجاری نیز قابل استفاده است در کنار مینی چیلر ها نیز از یونیت هایی به نام فن کویل استفاده می گردد که در فضاهای مختلف ساختمان تعبیه می شود آب سرد تولیدی توسط مینی چیلر از درون لوله های فن کویل عبور کرده و هوای خنک مورد نیاز را تا مین می کنند و بعد از جذب هوای گرم آب گرم شده به مینی چیلر انتقال پیدا می کند و مجددا تا دما ی7 درجه سانتیگراد خنک می شود و این چرخه تا رسیدن محل مورد نظر به دمای مطبوع ادامه پیدا می کند. 

مزایای مینی چیلر

  1. دو فصل بودن سیستم مینی چیلر
  2. استقلال کامل هزینه تهویه مطبوع از یکدیگر
  3. استهلاک ، لرزش و صدای کمتر و طول عمر بالاتر
  4. عدم وجود سرو صدای حرکت باد
  5. تعمیر و نگهداری آسان
  6. عدم نیاز به فضای زیاد و وزن کم
  7. قابلیت نصب در فضای باز
  8. عدم یخ زدگی
  9. عدم نیاز به برج خنک کننده
  10. ضریب اطمینان بالا
  11. قابلیت کار کرد در مناطق خشک و حاره ای

شباهت های عمده چیلر و مینی چیلر

چیلر نوعی سیستم سرمایشی است که با جذب گرمای آب و یا هوا و انتقال گرما به واحد خنک کننده باعث تعدیل و تنظیم آب  و هوا می شود کار چیلر علاوه بر خنک کاری محیط رطوبت محیط را نیز تامین می کند. از این سیستم ها در تهویه مطبوع ساختمان های تجاری، اداری، صنعتی، سالن اجتماعات و اماکن ورزشی استفاده بسیار پر کاربرد می باشد.

کارکرد مینی چیلر ها نیز مانند چیلر می باشد اما با این تفاوت که مینی چیلر ها فقط با هوا خنک می شود در نتیجه نیازی به برج خنک کننده ندارد این چیلر ها به طور کلی جمع و جور هستند. چیلر و مینی چیلرها هردو فرآیند و سیکل مشابهی دارند هر دوی این سیستم ها دارای یک کمپرسور، کندانسور، شیر انبساط و اواپراتور هستند چیلرها و مینی چیلرها بهترین وسیله برای استفاده در دستگاه هایی هستند که نیاز به کنترل دقیق دما ندارند.

تفاوت عمده چیلرها و مینی چیلرها

اولین و مهمترین تفاوت عمده چیلرها و مینی چیلرها در اندازه و ظرفیت آنهاست مینی چیلر با ظرفیت، توان و تناژ های پایین برای خنک کاری در فضا های محدود مانند ساختمان های مسکونی به کار می رود از مینی چیلرها با ظرفیت حداکثر 10 تن استفاده می شود ولی چیلرها با ظرفیت بالای 10 تن استفاده می شوند.

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “مینی چیلر”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به مشاوره خرید دارید؟

کارشناسان فروش ما همه روزه آماده پاسخ به سوالات تخصصی شما هستند.