مخزن پلی اتیلن دفنی

مخزن پلی اتیلن دفنی که با نام های «مخازن دوجداره پلی اتیلنی» و «مخزن پلی اتیلن زیرزمینی» نیز شناخته میشوند، قابلیت بکارگیری گسترده‌ای در انواع خدمات آب و فاضلاب دارند. در واقع از نگهداری باکیفیت آب و سیالات شیمیایی با PH اسیدی و قلیایی گرفته تا قرارگیری در خطوط پیش تصفیه فاضلابها و سپتیک تانک‌ها، همه و همه از جمله کاربردهای مخزن پلی اتیلن دفنی یا زیرزمینی بشمار میرود.

عدم واکنش پذیری بدنه در انواع شرایط و داشتن خاصیت های بهداشتی پلی اتیلن، امکان نگهداری مناسب آب را در این تانکرها فراهم نموده است. ضمن اینکه بدنه این مخازن نیز از مواد پلیمری تشکیل شده است، بنابراین کوچکترین ویژگی منفی را به آب موجود در خود، انتقال نمی‌دهد.

انواع مخزن پلی اتیلن دفنی با توجه به دو ویژگی مهم:

  • مقاومت عالی در برابر سیالات شیمیایی، اسیدی و قلیایی
  • و ایستادگی چشمگیر در مقابل اشعه فرابنفش،

قابلیت استفاده‌ به عنوان مخازن سپتیک تانک، تانکرهای سیستم‌های تصفیه فاضلاب و مخازن نگهداری سیالات شیمیایی را دارند. اما از انواع ساختار، مزایا و تفاوتهای این مدلها در مقایسه با تانکرهای بتنی چه میدانید؟!

قیمت مخزن پلی اتیلن دفنی

قیمت مخزن پلی اتیلن دفنی

جهت تعیین قیمت مخزن دفنی پلی اتیلن دوجداره، بایستی به عوامل متعددی توجه داشت. هریک از این پارامترها تا حدود کم یا زیادی بر قیمتگذاری نهایی این محصولات موثر خواهند بود. از مهمترین مولفه‌های تأثیرگذار بر قیمت مخزن پلی اتیلن دوجداره دفنی، میتوان به فاکتورهای زیر اشاره داشت:

  • اندازه و ابعاد تانکر. (مسلماَ با بیشترشدن ابعاد و اندازه این مخازن، از متریال اولیه بیشتری نیز استفاده می‌شود. درنتیجه قیمت مخزن زیرزمینی پلی اتیلنی نیز افزایش می‌یابد.)
  • ظرفیت. (عامل ظرفیت، بدون شک مهمترین عامل تعیین قیمت مخزن دوجداره پلی اتیلنی محسوب می‌شود).
  • گرید مواد اولیه. (نوع و گرید مواد اولیه و درصد خلوص پلی اتیلن بکاررفته در ساخت، بسیار حائز اهمیت است. چراکه تعیین کننده‌ی کیفیت نهایی محصول خواهد بود).
  • مقاومت مکانیکی بدنه. (افزایش مقاومت مکانیکی بدنه، سیر صعودی قیمت مخزن ذخیره آب پلی اتیلن دفنی را در پی خواهد داشت).
  • هزینه‌های حمل و نقل + نصب دفنی و قراردهی عدسی بر مخازن
  • میزان تحمل فشار داخلی و مقدار خاکی که مخزن قادر است تا بر روی خود، تحمل کند.
  • نوع کاربرد دفنی و…

مخزن دفنی مادولار (ماژولار)

بدنه‌ی انواع مخزن دفنی ماژولار یا مادولار، از پنل های متعددی تشکیل شده است. دیواره‌ی پنلی بدنه مخازن دفنی، چندین ویژگی جالب توجه را برای این تجهیزات بوجود می آورد:

  • افزایش ظرفیت:

مخازن مدولار همواره از قابلیت ساخت در ظرفیتهای زیاد و متنوع، بهره مند هستند. چراکه دائماَ میتوان با افزودن ماژولها (پنلها) به ظرفیت این تانکرها افزود. این در حالیست که مخازن معمولی یکپارچه، نه تنها قابلیت ساخت در ظرفیتهای زیاد را ندارند. بلکه امکان افزایش ظرفیت نیز در آنها وجود ندارد!

  • عبوردهی از نقاط باریک:

گاهاَ خرید مخزن پلی اتیلن دفنی یا زیرزمینی برای نصب در فضاهایی با دهانه‌های تنگ و دسترسی های سخت، در نظر گرفته میشود. بنابراین باید به نحوه‌ی عبوردهی مخازن حجیم و بزرگ، فکر نمود. پر واضح است که این قطعات پنلی نازک را به راحتی میتوان از هر فضایی عبور داد.

  • تعمیر راحت:

مدلهای مختلف مخزن زیرزمینی مدولار، به راحتی قابل تعمیر هستند. بطوریکه در پی آسیب دیدگی یکی از بخشهای تانکر، تنها نیاز به تعمیر همان پنل (ماژول) آسیب دیده می‌باشد. این در حالیست که هنگام آسیب دیدگی انواع مخزن دفنی یکپارچه، تعمیر آن بسیار دشوار است. (و گاهاَ تعمیر آن غیرممکن خواهد بود!!)

البته ماژولهای این تانکرها به‌سختی و فقط در پی وارد آمدن ضربات شدید مکانیکی، ممکن است آسیب ببینند. مخازن پلی اتیلن دفنی به صورت مادولار و یا چند تکه نیز قابل ساخت می باشند. به دلیل استفاده از مواد اولیه با گرید غذایی امکان ذخیره انواع مایعات با قابلیت مصرف خوراکی وجود دارد.

  • جابجایی:

پس از پایان پروژه‌های موقتی که در آنها از مخزن دفنی مادولار استفاده شده است، به سادگی امکان جداسازی پنل‌ها وجود دارد. بنابراین کافیست ماژولهای اتصالات آنها را به پروژه ای دیگر انتقال داده؛ و مجدداَ پیکره بندی نمائید.

مخزن پلی‌اتیلنی دوجداره دفنی

در برخی از کاربردها مشتریان نیاز دارند تا مخزن پلی اتیلن را درون خاک دفن نمایند. با توجه به خاصیت صلب بودن پلی اتیلن دوجداره اصلا نیاز است تا اطراف این نوع مخزن دیوارچینی شود. ضمن اینکه ضخامت مخازن دفنی پلی اتیلنی نیز باید بیشتر از مخازن معمولی باشد تا در صورت وارد آمدن نیروی ناشی از خاک ریخته شده بر روی مخزن فوق مقاومت کافی را داشته باشد.

مخازن پلی اتیلن دفنی به صورت مادولار و یا چند تکه نیز قابل ساخت می باشند. به دلیل استفاده از مواد اولیه با گرید غذایی امکان ذخیره انواع مایعات با قابلیت مصرف خوراکی وجود دارد. از آنجایی که پلی اتیلن در برابر اسیدها و بازها بسیار مقاوم می باشد این مخازن جایگزین ارزان قیمت بسیار مناسبی برای مخازن و ظروف استینلس استیل نیز می باشند.

مخازن پلی اتیلن دفنی به عنوان مخازن قابل دفن برای ایجاد مخزن ذخیره آب دفنی، سپتیک تانک، مخازن نگهداری سیالات شیمیایی و ایجاد سیستم تصفیه فاضلاب قابل استفاده هستند. از جمله خصوصیات مخزنهای پلی اتیلن مقاوم بودن آن درمقابل اکثراسیدها ، بازها و مواد شیمیایی می باشد زیرا پلی اتیلن اکثرآ با هیچ یک از مواد شیمیایی واکنش نداده بنابرین می توان از این محصول برای نگهداری محدوده بیشتری از مواد شیمیایی استفاده نمود.

یکی دیگر از محاسن این مخازن امکان تغییر محل نصب می باشد. پس از نصب اگر نیاز به هر گونه تغییر در محل نصب باشد با تخلیه نمودن محلول درون و اطراف مخزن امکان تغییر محل آن وجود دارد.

جهت استفاده از مخازن پلی اتیلن بصورت دفنی رعایت دستورالعمل های زیر ضروری است.

ابتدا چاله ای به اندازه قطر مخزن و 50 سانتیمتر بیش از قطر مورد نظر حفر میشود، سپس نسبت به استقرار مخزن روی فنداسیون اقدام گردد. بعد از جایگذاری مخزن بدلیل بالا بودن مقاومت مکانیکی مخزن پلی اتیلن دوجداره ناب ملل نیاز به بتن ریزی و ریختن آب همزمان درون مخزن بدلیل برابری فشار وارده از بیرون و داخل به بدنه مخزن نخواهد بود ولی حتما می بایست زیر شکم مخزن تا دقیقا نیمه مخزن پلی اتیلن دفنی با خاک متراکم پر گردد.

منظور از تراکم، محدوده 90 تا 95 درصد تراکم می باشد. در صورت نیاز به دفن مخزن پلی اتیلن در عمق بیشتر از 1 متر از تاج مخزن بدون استفاده از سازه نگهبان مراتب باید اعلام تا نسبت به بالا بردن مقاومت مکانیکی بدنه اصلی مخزن اقدام گردد. مقاومت مکانیکی بدنه مخزن پلی اتیلن دفنی از 12 کیلونیوتن آغاز و تا 64 کیلو نیوتن قابل طراحی خواهد بود. استفاده از منهول دسترسی نیز در مخازنی که زیر خاک دفن می گردد یکی از الزامات این مخازن می باشد.

قطر منهول از 500 میلیمتر در مخازن مورد استفاده برای ایستگاه پمپاژ آغاز و تا 1400 میلیمتر برای مخازنی که بعنوان موتورخانه در زیر زمین مورد استفاده قرار می گیرند ادامه دارد.

مخزن زیر زمینی پلی اتیلن

مزایای مخزن پلی اتیلن دفنی

مخزن پلی اتیلن دفنی تولید شده از مواد HDPE100 و یا HDPE80 در برخی از محافل با نام مخزن کاروگیت و یا مخزن پلی اتیلنی دوجداره اسپیرال یاد می شود.

این نوع مخزن دارای ویژگی های زیر است:

  • تولید شده از پلی اتیلن با گرید خوراکی در صورت لزوم
  • بدنه بسیار مستحکم و تقویت شده
  • دارای تاییدیه TUV از آلمان
  • نشان استاندارد ملی ایران
  • دارای قابلیت نصب چندباره و جابجایی بسیار آسان
  • داشتن منهولهای متعدد (عرض 60 سانتیمتر) و دسترسی بسیار آسان به تمام نقاط مخزن پلی اتیلن
  • امکان افزایش حجم مخزن با افزایش قطر و طول لوله کاروگیت مورد استفاده در بدنه مخزن دفنی
  • امکان جایگزینی هر یک از ماژولها به تنهایی (مثلا: به دلیل آسیب دیدگی ناشی از ضربه شدید مکانیکی)
  • امکان تولید به صورت عمودی و افقی
  • قابل دفن تا عمق 13 متر زیر زمین بدون سازه نگهبان
  • برای رساندن  آب و یا فاضلاب به مخزن های پلی اتیلن دفنی نیازی به پمپاژ نبوده ولی معمولا برای استخراج محلول درون تانک نیاز به استفاده یک پمپ می باشد.
  • قدرت این پمپ رابطه مستقیم با دبی مورد نیاز خروجی و عمق دفن مخزن پلی اتیلن دارد.
  • همانند تانک های پلی اتیلن غیر دفنی هیچ محدودیتی در طراحی و ساخت ورودی ها، خروجی ها، آدم روها و تقسیم بندی داخل این تانک ها وجود ندارد.
  • طراحی مخزن پلی اتیلن دفنی با توجه به شرایط محیطی محل نصب شامل عمق نصب، میزان تراکم یا کمپکشن دور مخزن، نوع خاک آن و عمق آب های زیرزمینی داشته که توسط خریدار اعلام میگردد انجام می پذیرد.

مخزن کاروگیت

مخزن پلی اتیلن کاروگیت

به مخزنی که از جنس لوله‌های کاروگیت و در حقیقت با گذاشتن دو عدسی در دو طرف لوله کاروگیت تولید می شود مخزن پلی اتیلن کاروگیت گفته می شود. عموما مخزن پلی اتیلن کاروگیت در زیر پارکینگ ها، جاده‌ها، اتوبان ها، پارک ها، فرودگاها و کارخانجات مورد استفاده قرار می گیرد و در نتیجه هیچ نیازی به اختصاص دادن محل برای نصب آن نیاز ندارد و دور از دسترس افراد عادی و زیرزمین نصب می گردد.

از جمله خصوصیات مخزن های پلی اتیلن دفنی مقاوم بودن آن در مقابل اکثر اسیدها، بازها و مواد شیمیایی می باشد. زیرا پلی اتیلن اکثرآ با هیچ یک از مواد شیمیایی واکنش نداده بنابرین می توان از این محصول برای نگهداری محدوده بیشتری از مواد شیمیایی استفاده نمود. یکی دیگر از محاسن مخازن پلی اتیلن دفنی امکان تغییر محل نصب می باشد. پس از نصب اگر نیاز به هر گونه تغییر در محل نصب باشد با تخلیه نمودن محلول درون و اطراف مخزن امکان تغییر محل آن وجود دارد.

مقایسه مخزن دفنی پلی اتیلن و بتنی

عمده‌ی کارفرمایان همواره خرید مخزن پلی اتیلن دفنی را در اولویت کاری خود قرار می دهند. بنابراین محبوبیت مدلهای بتنی در سالیان اخیر، دائماَ کاهش داشته است. در باب مقایسه مخزن دوجداره پلی اتیلنی و بتنی، میتوان به موارد زیر اشاره داشت:

  • ساخت و تولید:

فرآیند تولید مخزن پلی اتیلن دفنی بسیار سریعتر و کم هزینه‌تر خواهد بود. همچنین بلحاظ ظرفیتی، امکان ساخت مخازن زیرزمینی PE در ظرفیت های مختلف و گسترده‌ای فراهم است. همچنین برخلاف مدلهای بتنی، مخازن پلی اتیلنی دارای سیستم آماده هستند. سیستمهای اماده‌ای که سرعت ویژه‌ای به فرآیند ساخت و مونتاژ کارخانه ای می بخشند.

نکته: تانکرهای بتنی فاقد نشان استاندارد ملی هستند!

  • مراحل نصب:

سرعت نصب مخزن پلی اتیلن دوجداره بسیار بالاست. البته در بعد قابلیت مدفون سازی، هر دو مدل پلی اتیلنی و بتنی را میتوان بصورت دفنی، نصب نمود. با این تفاوت که در تانکرهای بتنی، همواره مشکل نشت و عدم آب بندی کامل وجود دارد. اما مخازن پلی اتیلنی زیرزمینی بسیار ایمن بوده و فاقد هرگونه نشتی هستند. ضمن اینکه برخلاف مدلهای بتنی، امکان نصب چندین باره‌ی مخزن پلی‌اتیلن زیرزمینی فراهم است.

  • استحکام:

مقاومت ضربه ای هر دو مدل بسیار بالاست. اما در مخزن پلی اتیلن دوجداره یا دفنی، ماندگاری و مقاومت کششی بیشتری مشاهده میشود. وجود مواد آنتی یو وی در فرآیند ساخت، سوپاپ اطمینان برای خرید مخزن پلی اتیلن دفنی را افزایش می‌دهد. همچنین دیواره‌های مخازن بتنی در گذر زمان و در برخورد با مواد اسیدیته، دچار ترک میگردند. (ماده پلیمری PE در مقابل مواد اسیدی (با غلظت پایین و متوسط) بسیار مقاوم است)

هزینه‌های جاری:

بدلیل پیچیدگیهای ساختاری و نصب، فرآیند راه اندازی تانکر بتنی بسیار پرهزینه است. هزینه‌های نگهداری مدلهای بتنی نیز بسیار بیشتر از مخازن پلی اتیلنی است. به‌تمامی این مبالغ، هزینه‌های سنگین تعمیر مخزن بتنی را نیز میتوانید اضافه کنید!!

اگر به دنبال محصولی شبیه به این مدل از مخازن هستید پیشنهاد می نمائیم سری هم به صفحه مخزن پلی پروپیلن بزنید.

مراحل نصب دفنی مخزن پلی اتیلن دوجداره

بمنظور انجام صحیح فرآیند نصب و راه اندازی دفنی این تانکرها، به نکات زیر توجه داشته باشید:

  1. ابتدا چاله ای به اندازه قطر مخزن و 50 سانتیمتر بیش از قطر موردنظر حفر میشود.
  2. سپس نسبت به استقرار مخزن روی فنداسیون اقدام گردد. حتی الامکان مخازن باید به آرامی و به کمک قلابهای جرثقیل، در جای خود مستقر شوند. (به‌جهت جلوگیری از سایش آن بر روی زمین و وقوع هرگونه آسیب دیدگی!)
  3. کف گودال را با لایه‌ی باریکی از بتن مگر، کاملاَ صاف کنید. سپس با توجه به سستی یا تراکم مناسب خاک کف ترانشه، یک لایه‌ی 10 سانتی از بتن مسلح (عیار 350) بر روی لایه‌ بتن مگر ایجاد کنید.
  4. چنانچه مستحکم سازی کف به خوبی انجام نگیرد، در اثر فشارهای وارده به مخزن پلی اتیلن دفنی، کف ترانشه دچار نشست میشود. درنتیجه امکان کج شدگی و یا نشت آب یا فاضلاب تانکر افزایش می‌یابد!
  5. بعد از جایگذاری مخزن و بدلیل بالا بودن مقاومت مکانیکی مخزن پلی اتیلن دوجداره ناب ملل نیاز به بتن ریزی و ریختن آب همزمان درون مخزن بدلیل برابری فشار وارده از بیرون و داخل به بدنه مخزن نخواهد بود. ولی حتما می بایست زیر شکم مخزن (تا دقیقا نیمه مخزن پلی اتیلن دفنی)، با خاک متراکم پر گردد. منظور از تراکم، محدوده 90 تا 95 درصد تراکم می باشد.
  6. گاهاَ نیاز به دفن مخزن پلی اتیلن در عمق بیشتر از 1 متر از تاج مخزن (بدون استفاده از سازه نگهبان) وجود دارد. بنابراین مراتب باید اعلام شود تا نسبت به بالا بردن مقاومت مکانیکی بدنه اصلی مخزن اقدام گردد.

مقاومت مکانیکی مخزن پلی اتیلن دفنی

مقاومت مکانیکی بدنه مخزن پلی اتیلن دفنی از 12 کیلونیوتن آغاز و تا 64 کیلو نیوتن قابل طراحی خواهد بود. استفاده از منهول دسترسی نیز در مخازنی که زیر خاک دفن می گردد، یکی از مهمترین الزامات است.

گاهاَ برخی از افراد تصور میکنند که مخازن با مقاومت مکانیکی بالا، شدت تحمل ضربه‌ای بالاتری دارند. فلذا در هنگام نصب آن، کاملاَ بی احتیاط عمل میکنند!!. امری که یک اشتباه اساسی محسوب میشود. هنگام نصب مخازن پلی اتیلن زیرزمینی، بایستی تمامی مراحل را با آرامش و به دقت پیش برد. چه در هنگام قراردهی ابتدایی؛ و چه در هنگام پر کردن اطراف مخزن.

نکته: دورتادور مخزن دوجداره پلی اتیلنی قرارگرفته در ترانشه، بایستی پر گردد. فلذا از قرار دادن اشیای تیز، شن و ماسه‌های با دانه‌بندی درشت، تکه‌های آسفالت تیز، نخاله‌های زاید و… در جوار بدنه مخزن، پرهیز کنید. همچنین مصالح مناسب را نیز نباید به صورت مستقیم بر روی بدنه تانکر پاشید. بلکه دورتادور ان بایستی به آرامی پر شود.

کاربرد مخزن پلی اتیلن دفنی

کاربردهای مخزن پلی اتیلن دفنی

انواع مخزن پلی اتیلن دوجداره دفنی، برای کارایی های مختلفی، قابلیت نصب دارند. در حقیقت میتوان گفت که یکی از دلایل محبوبیت مخازن زیرزمینی، همین کارایی های گسترده‌ی آنهاست. بطوریکه چه در نیازهای ذخیره سازی آب آشامیدنی و چه در دپو و حمل سیالات شیمیایی، عملکردی عالی و قابل توجهی دارند. برخی از مهمترین کاربرد های مخزن زیرزمینی پلی اتیلنی عبارتست از:

  • امکان نصب دفنی و سطحی برای نگهداری موقت جریانات فاضلابی
  • نصب در کارخانجات صنعتی و صنایع دارویی
  • نگهداری انواع سیالات شیمیایی و سمی
  • دپو و حمل و نقل انواع سیالات اسیدی، بازی و قلیایی
  • نصب در اتوبانها و پارکها
  • امکان نصب مخزن پلی اتیلن دفنی دوجداره در لایه‌های زیرین معابر و جاده‌ها
  • ذخیره آبهای آشامیدنی. (بدلیل ساخت بدنه‌ی آن از فود گرید و کسب استانداردهای بهداشتی لازم)
  • استفاده از آن برای تولید منهول فاضلاب. (کانال های عمودی دسترسی به خطوط و شبکه‌های زیرزمینی فاضلاب)
  • تولید سپتیک تانک (گندانبار)
  • نصب دفنی و ایجاد دریچه‌های سطحی برای آن. (ذخیره سازی آب نزولات آسمانی)

نکته: مخازن زیرزمینی دوجداره پلی اتیلن، قابلیت ساخت در انواع مختلفی را دارند. (فوم دار، 2 لایه، 3 لایه، 4 لایه، 5 لایه و…)

سایر محصولات:

مخزن تحت فشار

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “مخزن پلی اتیلن دفنی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به مشاوره خرید دارید؟

کارشناسان فروش ما همه روزه آماده پاسخ به سوالات تخصصی شما هستند.